Τοπικά

Αυτόματοι απινιδωτές στης ΕΟΔ Μαγνησίας και στη ΛΕΔ Μαγνησίας από την Δωροθέα Κολυνδρίνη

Στη δωρεάν παραχώρηση δύο αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών προχώρησε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, προς την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, παράρτημα Μαγνησίας και προς τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας στα πλαίσια συνάντησή τους παρουσία των μελών των δύο εθελοντικών οργανώσεων.
Οι εκπρόσωποι των δύο οργανώσεων παρέλαβαν τους απινιδωτές, που θα τοποθετηθούν σε προσβάσιμα σημεία, έτοιμοι προς χρήση από εξουσιοδοτημένο και εκπαιδευμένο προσωπικό, ενώ ταυτόχρονα θα συνεπικουρούν το πολυδιάστατο εθελοντικό έργο τους. Παράλληλα ευχαρίστησαν θερμά την κ. Κολυνδρίνη και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την παραχώρηση των απινιδωτών και τη άμεση ανταπόκριση στο αίτημα τους.
Τέλος, παραδόθηκαν σήμερα στα Γενικά Αρχεία του Κράτους Μαγνησίας και την Προϊστάμενη τους κ. Αννίτα Πρασσά, δύο οθόνες υπολογιστή για την εξυπηρέτηση των αναγκών της υπηρεσίας.
Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης τόνισεq «Στα πλαίσια της πρόληψης του κινδύνου απώλειας της ανθρώπινης ζωής η Περιφέρεια Θεσσαλίας παραχώρησε δωρεάν σήμερα δύο αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές, σε δύο εθελοντικές οργανώσεις που συμβάλλουν εδώ και χρόνια στην πρόληψη και τη διάσωση στην περιοχή μας και που τα μέλη τους είναι παρόντα σε καταστάσεις κινδύνου παντός τύπου. Φυσικά ευελπιστούμε να μη χρειαστεί να λειτουργήσει ο εν λόγω εξοπλισμός, αλλά να είναι άμεσα διαθέσιμος και καθοριστικός σε τυχόν περιστατικό κινδύνου της ανθρώπινης ζωής. Επίσης, σε συνέχεια της άριστης συνεργασίας που έχουμε με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Μαγνησίας, παραδώσαμε σήμερα δύο οθόνες υπολογιστή για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και τη διευκόλυνση του σπουδαίου έργου που επιτελούν»

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το