Ελλάδα

Αυγενάκης: «Ο Τσίπρας δεν αντέχει το πολιτικό κόστος από τα μέτρα που ψήφισε»

Λίγες ώρες πριν τη διευρυμένη σύσκεψη της ΝΟΔΕ Μαγνησίας ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ εκτιμά ότι οι εκλογές είναι μπροστά.

Την εκτίμηση πως ως το φθινόπωρο του 2018 η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, κάνει σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ τονίζει πως «η αποτυχία στο χειρισμό των εθνικών θεμάτων που με αλαζονική απερισκεψία, ερασιτεχνισμό και επιπολαιότητα άνοιξε η κυβέρνηση, μπορεί να δρομολογήσει εξελίξεις», επισημαίνοντας πως «το κόμμα βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα».

Όπως λέει, η ΝΔ στοχεύει στην αυτοδυναμία για την οποία εργάζεται συστηματικά και ξεκαθαρίζει πως αμέσως μετά τις εκλογές ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα θα επιδιώξει ευρείες συνεργασίες. «Απαιτείται συναίνεση σε όλα τα μεγάλα προβλήματα του τόπου» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, «η απλή αναλογική ισοδυναμεί με ακυβερνησία και αυτός ο νόμος θα αλλάξει καθώς οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν μετά τις εθνικές εκλογές», ενώ σε ό,τι αφορά την προετοιμασία για τις εκλογές σε δήμους και Περιφέρειες ο γραμματέας της ΝΔ απαντά πως το κόμμα αναζητά τους καλύτερους.

«Δεν θα μείνουμε εγκλωβισμένοι σε “πρέπει και επιβάλλεται”, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ανοιχτά γραμμάτια με κανένα» δηλώνει, προσθέτοντας πως οι διαδικασίες για τις εσωκομματικές εκλογές προχωράνε και στις 13 Μαΐου τα μέλη της ΝΔ θα εκλέξουν τα στελέχη της σε τοπικό επίπεδο και τους συνέδρους για το 12ο Τακτικό Συνέδριο. Μάλιστα ξεκαθαρίζει πως «ο Β. Μεϊμαράκης θα είναι στην πρώτη θέση της μάχης, όπως ήταν πάντα», ενώ το 12ο Τακτικό Συνέδριό της ΝΔ που θα εκλέξει νέα όργανα, προγραμματίζεται, όπως λέει για το Δεκέμβριο του 2018.

Τέλος, σημειώνει «όσο ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στο διχασμό, εμείς θα επενδύουμε στην ενότητα. Όσο εκείνοι καταστρέφουν, εμείς θα χτίζουμε. Εκείνοι είναι το χθες και η ΝΔ με τον Κ. Μητσοτάκη είναι το αύριο».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το