Τοπικά

Αθ. Λιούπης: Το σχολείο είναι πηγή παιδείας και πολιτισμού

Με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, βρίσκει τα σχολεία έτοιμα, στελεχωμένα, με νέους μόνιμους εκπαιδευτικούς, πάνω από 8500 πανελλαδικά και πολλές χιλιάδες αναπληρωτών, με το νέο διευρυμένο Ολοήμερο σχολείο και με το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων να έχει ήδη ανακοινωθεί για πρώτη φορά, συμβάλλοντας στον προγραμματισμό των υποψηφίων και των οικογενειών τους.


Είναι ιδιαίτερη η σημερινή ημέρα όμως και για ακόμη έναν λόγο. Ενώ ο μαθητικός πληθυσμός βαίνει μειούμενος, εξαιτίας της υπογεννητικότητας, φέτος, θα λειτουργήσουν ξανά στη Μαγνησία τρία νηπιαγωγεία. Στο Αϊδίνι, τη Βρύναινα και τη Χλόη. Στα σχολεία αυτά των χωριών μας θα ηχήσουν ξανά οι παιδικές φωνές, θα πάρουν πάλι ζωή, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας για σχολεία σε κάθε χωριό, ώστε η ελληνική περιφέρεια να βρει ξανά τη ζωή που της αξίζει.
Σήμερα, βρέθηκα στο 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού, ένα σχολείο που καινοτομεί, που επενδύει στην εξωστρέφεια με προγράμματα πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, Erasmus, συμμετοχές και διακρίσεις σε μαθητικούς διαγωνισμούς. Ένα σχολείο πρότυπο που παρέχει στα παιδιά μας όχι μόνο εκπαίδευση, αλλά και πολύπλευρη γνώση και παιδεία.


Επισκέφθηκα όμως και το νηπιαγωγείο στο Αϊδίνι, για να ευχηθώ στους μικρούς μαθητές που τώρα ξεκινούν τα πρώτα τους βήματα στην εκπαίδευση, καλή χρονιά. Ένα σχολείο που “ξαναγεννήθηκε” μετά από δύο χρόνια σιγής. Ένα σχολείο και ένα χωριό που δηλώνει παρών για το μέλλον του τόπου μας.
Στον Βόλο βρέθηκα στον επίσημο αγιασμό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στο 3ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο Βόλου. Οι Διευθυντές φρόντισαν ώστε όλα να κυλήσουν άψογα και οι μαθητές να ξεκινήσουν με τις καλύτερες προδιαγραφές τη νέα σχολική χρονιά. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιος ευλόγησε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για να ανταπεξέλθουν στην χρονιά που τώρα ξεκινάει.
Ακόμη επισκέφθηκα τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Προμηθέας όπως και το Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο «Άξιον Εστί». Δύο σχολεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης, που πρωταγωνιστούν, με πληθώρα δράσεων και προγραμμάτων για τα παιδιά.


Εύχομαι μια καλή, ουσιαστική, πλούσια σε δράσεις και γνώση σχολική χρονιά, για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας, αλλά και δύναμη στους γονείς.
Το σχολείο είναι πηγή παιδείας, πολιτισμού και οι εκπαιδευτικοί μας βρίσκονται εκεί ώστε να προσφέρουν το καλύτερο στα παιδιά μας.
Καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και όρεξη|!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το