Θ Plus

Aσύρματη φόρτιση από μεγάλη απόσταση στο iPhone 8

H Apple σχεδιάζει σημαντικές αλλαγές στις συσκευές που θα λανσάρει την επόμενη χρονιά και άπαντες περιμένουν το iPhone 8.

Ενα δημοσίευμα της ιστοσελίδας «BGR» αλλάζει τα δεδομένα αφού ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει ότι η Apple εργάζεται στην ενσωμάτωση μίας προηγμένης τεχνολογίας ασύρματης φόρτισης από μεγάλη απόσταση η οποία πρακτικά θα επιτρέπει στο iPhone 8 να μην χρειάζεται ποτέ φόρτιση… τουλάχιστον όχι τη φόρτιση όπως την ξέρουμε σήμερα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Apple συνεργάζεται στενά με την εταιρεία Energous για την ανάπτυξη ικανότητας ασύρματης φόρτισης επόμενης γενιάς για τα μελλοντικά iPhones. Το ενδιαφέρον σημείο είναι ότι η νέα αυτή τεχνολογία ασύρματης φόρτισης θα επιτρέπει τη φόρτιση της συσκευής απ’ οπουδήποτε και αν βρίσκεται μέσα σε ένα δωμάτιο.

Ένα chip θα βρίσκεται ενσωματωμένο στη συσκευή και θα επιτρέπει την ασύρματη σύνδεση με τη βάση φόρτισης επιτρέποντας έτσι τη φόρτιση από αποστάσεις 3,5-4 μέτρων. Με τον τρόπο αυτό δεν θα χρειάζεται η επαφή της συσκευής με τη βάση φόρτισης, αρκεί ο κάτοχος της συσκευής να την αφήσει στον ίδιο χώρο με αυτή και αυτόματα θα ξεκινάει η διαδικασία φόρτισης.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το