Τοπικά

Αστυνομικός της ΟΠΚΕ έπιασε τον σταυρό στον Βόλο- Στα παγωμένα νερά βούτηξε και γυναίκα (photos, video)

Δεκατέσσερις άνδρες και μία γυναίκα βούτηξαν σήμερα στα παγωμένα νερά του Παγασητικού για να πιάσουν τον Σταυρό κατά τον αγιασμό των υδάτων για τον εορτασμό των Θεοφανείων στον Βόλο.  Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον σταυρό έπιασε ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ και πολίστας Λάμπρος Μακρής ενώ ανάμεσα στους τολμηρούς κολυμβητές ήταν για πρώτη φορά και μία γυναίκα, η χειμερινή κολυμβήτρια Βασιλική Σιδέρη.  Για 21 χρονιά στα νερά βούτηξε και ο Δημήτρης Μεντεκίδης που έπιανε για χρόνια τον σταυρό.

O Λάμπρος Μακρής που έπιασε τον σταυρό

Ο Λάμπρος Μακρής δήλωσε πως αισθάνεται ευλογία που έπιασε τον σταυρό και ανέφερε πως ευλογία είναι και για όσους πέφτουν στα νερά. Ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο, υγεία και αγάπη.

Πίσω από τους άνδρες η Βασιλική Σιδέρη που βούτηξε για τον σταυρό

Η Βασιλική Σιδέρη, που ίσως είναι η πρώτη γυναίκα που βουτάει στον Βόλο για να πιάσει τον σταυρό σημείωσε πως αισθάνεται υπέροχα ενώ δεν την πτοεί το κρύο καθώς είναι χειμερινή κολυμβήτρια. Ευχήθηκε υγεία και χαρά στις ψυχές όλων.

Στα νερά του Παγασητικού βούτηξε για 21η χρονιά ο Δημήτρης Μεντεκίδης

Ο Δημήτρης Μεντεκίδης που βούτηξε για 21η χρονιά στα νερά είπε πως όσο ο Θεός του δίνει δύναμη θα συμμετέχει στο έθιμο και θα σταματήσει όταν ξεκινήσει κάποιο από τα παιδιά του.  Μάλιστα είπε και συγχαρητήρια στην γυναίκα που βούτηξε για τον σταυρό.

Νωρίτερα είχε τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου και ακολούθησε η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της εικόνας των Θεοφανείων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για να γίνει ο αγιασμός των υδάτων.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος δήλωσε για τη σημερινή ημέρα «Γιορτάζουμε ενωμένοι, ειρηνικά και ελπίζω και με φώτιση Θεού. «Ειδικά στην εορτή αυτή επικαλούμαστε να έχουμε τη σοφία του Θεού, τη σύνεση και τη συναίνεση και εύχομαι τη συνεργασία και την ενότητα» είπε ο κ. Ιγνάτιος και πρόσθεσε ότι τα έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλωστε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. «Ενωμένοι με την πίστη μας δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε» πρόσθεσε και ευχήθηκε σε όλους ευλογημένη η νέα χρονιά.

Μετά τον αγιασμό των υδάτων ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου στο επιβατικό- οχηματαγωγό πλοίο Πρωτέας παρουσία εκπροσώπων του λιμενικού, της αστυνομίας, της εκκλησίας και των αρχών του Βόλου.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε πως αυτές τις ημέρες όλοι κάνουμε έναν απολογισμό και τον σχεδιασμό για το μέλλον. «Νομίζω ότι η πίστη, η αγάπη, η αλληλεγγύη, η συνέργεια, η αλήθεια, η κυριολεξία και η υπευθυνότητα αλλά και ο σεβασμός απέναντι στον συνάνθρωπό μας είναι οι κυρίαρχες απελευθερωτικές και επαναστατικές δυνάμεις που θα μας βγάλουν από αυτή τη δύσκολη στιγμή.  Εμείς δεν έχουμε τίποτα με κανέναν. Όλους τους αγαπούμε και με όλους συνεργαζόμαστε» είπε ο περιφερειάρχης και τόνισε πως η Ελλάδα έχει ανάγκη από συνεργασία τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «οι στιγμές που έρχονται είναι δύσκολες και χρειάζεται συνεργασία για να γίνει μια παραγωγική Ελλάδα με θέσεις εργασίας, των αξιοπρεπών μισθών, των λίγων φόρων και του σωστού ασφαλιστικού. Έτσι θα επανέλθει η κοινωνία στη φυσική της ισορροπία» ενώ σημείωσε πως η Περιφέρεια κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια χωρίς να υπονομεύει κανέναν και χωρίς να αντιμάχεται.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σημείωσε «Ελπίζουμε το 2017 να είναι μια καλύτερη χρονιά για όλους. Για το 2016 μπορούμε να πούμε ότι τα καταφέραμε και ελπίζουμε με αισιοδοξία σε ειρήνη και υγεία για όλους». Αναφορικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας ανέφερε πως θα πάρει τον βηματισμό της και περιμένουμε την ανάπτυξη. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Τα σημάδια που έχουμε είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Ας ελπίσουμε πως δεν θα έχουμε εξωγενείς παράγοντες που θα το ανατρέψουν»

Ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος έστειλε τις ευχές του στους πολίτες της Μαγνησίας και με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων ευχήθηκε να επιστρέψει η αξιοπιστία, η αποτελεσματικότητα και η χώρα να βρει τον δρόμο της.

Η περιφερειακή σύμβουλος Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε πως η σημερινή ημέρα είναι μια μεγάλη γιορτή για την ορθοδοξία και για τον ελληνισμό. Ευχήθηκε να υπάρχει φώτιση σε αυτούς που κυβερνούν και σε αυτούς που καθορίζουν την τύχη της χώρας για να υπάρχει φωτισμός στην Ελλάδα και στους πολίτες. «Εύχομαι το 2017 και το πιστεύω πως θα είναι μια καλύτερη χρονιά για την Ελλάδα για να αναπαυθεί, να πάει μπροστά και να υπάρχει ευημερία για όλους τους πολίτες.  Με αφορμή τη σημερινή ημέρα η σκέψη μας πρέπει να είναι σε όλους αυτούς που ταξιδεύουν, σε αυτούς που υπηρετούν στο Πολεμικό και στο Εμπορικό Ναυτικό ή ανήκουν στο Λιμενικό Σώμα» δήλωσε η ίδια.

Ο δήμαρχος Βόλου Θάνος Θεοδώρου ευχήθηκε καλή χρονιά και το 2017 να είναι το έτος που θα αφήσει πίσω όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα και θα ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

«Συγκεντρωθήκαμε καθιερωμένα, σαν έθιμο,  στο επιβατικό οχηματαγωγό Πρωτέας για να κόψουμε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου. Αυτή η κοπή της πίτας έχει συγκεντρώσει το πνεύμα της διανομής. Μιας διανομής όχι μόνο προς το προσωπικό του Λιμεναρχείου αλλά προς όλους όσους μας βοηθούν και μας στηρίζουν» δήλωσε ο λιμενάρχης Μανώλης Κανάλης.

Ο κ. Κανάλης ανέφερε πως το 2016  ήταν μια δύσκολη χρονιά για το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου καθώς αντιμετώπισε πολλά περιστατικά ενώ παράλληλα αντιμετώπισε απώλειες από μεταθέσεις προσωπικού. «Παρόλο αυτά με υπερπροσπάθεια του προσωπικού, με φιλότιμο και με καλή διάθεση καταφέραμε και ξεπεράσαμε όλα τα προβλήματα και για αυτό ευχαριστώ όλο το προσωπικό για την προσφορά τους» είπε ο ίδιος και πρόσθεσε πως κοντά τους είχαν φορείς,  υπηρεσίες και εθελοντές που με τη συνδρομή τους πέτυχαν το έργο τους. Ευχήθηκε υγεία, ευτυχία και χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες που συναλλάσσονται με τις θάλασσες και σε όλους τους πολίτες του Βόλου ενώ ευχαρίστησε τα μέσα ενημέρωσης που κάλυψαν με αξιοπρέπεια το ρεπορτάζ του Κεντρικού Λιμεναρχείου.

Ο καπετάνιος του Πρωτέα Αντωνίου Γεώργιος, με καταγωγή από τη Σκόπελο ευχήθηκε το 2017 να είναι καλύτερο από όλα τα προηγούμενα χρόνια με τη συνδρομή όλων. Μάλιστα μιλώντας για τα νησιά των Σποράδων σημείωσε πως είναι τα καλύτερα όλου του κόσμου και πρόσθεσε πως μπορούμε να κάνουμε πολλά αρκεί είμαστε ενωμένοι και να βοηθάει ο ένας τον άλλο.

Το φλουρί της πίτας του Λιμεναρχείου ήταν στο κομμάτι της Εκκλησίας και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιου παρέλαβε ως δώρο έναν πίνακα που είχε φιλοτεχνηθεί από επαγγελματία του Βόλου.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το