Ελλάδα

Αστυνομική επιχείρηση στην Ειδομένη – Ανοιξε η σιδηροδρομική γραμμή

Την εκκένωση του χώρου των γραμμών του τρένου στην Ειδομένη από τους πρόσφυγες και τις σκηνές τους πέτυχε το πρωί της Δευτέρας επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., ενώ νέο επεισόδιο μεταξύ μεταναστών σημειώθηκε τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί, ζητήθηκε από τους πρόσφυγες να απομακρύνουν τις σκηνές που είχαν στήσει πάνω στις γραμμές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των συνόρων.
Ως αποτέλεσμα της επιχείρησης η σιδηροδρομική γραμμή στον καταυλισμό της Ειδομένης, μπροστά στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – πΓΔΜ άνοιξε σήμερα μετά από 30 μέρες υπό κατάληψη
Σύμφωνα με την αστυνομία, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει ένταση και δημιουργία επεισοδίων.
Στον Πειραιά, δύο με τρεις μετανάστες άγνωστης μέχρι στιγμής εθνικότητας συνεπλάκησαν καθώς ένας από αυτούς κατηγόρησε έναν άλλο πως του πήρε το κινητό του τηλέφωνο. Αποτέλεσμα ήταν ένας εξ αυτών να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους στο Ασκληπιείο της Βούλας. Στο λιμάνι του Πειραιά παραμένουν 3.700 πρόσφυγες και μετανάστες.
Την ίδια στιγμή η αστυνομία και το λιμενικό πραγματοποιούν ελέγχους στις εισόδους του λιμανιού καθώς αρκετοί άνθρωποι από το κέντρο υποδοχής του Ελληνικού φτάνουν εκεί και επιχειρούν να μπουν ξανά στο λιμάνι με σκοπό να μεταφερθούν στο νέο κέντρο που ετοιμάζεται στον Σκαραμαγκά.
Την ίδια ώρα, συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα σε έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για την κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με αυτήν, από τους 66.400 αιτούντες-άσυλο για τους οποίους υπήρχε δέσμευση να μετεγκατασταθούν από την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2015, μόνο 615 έχουν μεταφερθεί σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το