Ελλάδα

Aστραψε και βρόντηξε ο Νίκος Φίλης για Καμμένο και ΕΡΤ

Σε υψηλούς τόνους, με αιχμή τα τεκταινόμενα στη δημόσια τηλεόραση αλλά και τους κραδασμούς που καταγράφονται στη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο, μίλησε ο Νίκος Φίλης στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, εκτοξεύοντας…ρουκέτες.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της ΕΡΤ, ο κ. Φίλης είπε μεταξύ άλλων: «Το θέμα της ΕΡΤ είναι κομβικό θέμα δημοκρατικών αξιών. Πολλοί μου είπαν ότι συμφωνούν μαζί μου. Τέσσερις φορές σε 1,5 χρόνο έβαλα το θέμα της ΕΡΤ (στα όργανα). Αναβλήθηκε η συζήτηση. Έμαθα από εφημερίδες ότι διορίστηκε διοίκηση που αγνοοούσε το κόμμα. Ειπώθηκε και από τον Δραγασάκη, δεν ξέραμε τίποτα».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Φίλης προειδοποίησε: «Θα υποστούμε μεγάλη πολιτική ζημιά. Σας θυμίζω ότι ο Σαμαράς έπεσε και από την ΕΡΤ, που έκλεισε. Δεν είναι παρωνυχίδα, είναι κρίσιμο θεμα. Δεν είναι του Μητσοτάκη οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. Είναι λανθασμένη η πολιτική, αυτό είναι το πρόβλημα».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας ότι «οι παθογένειες του παλιού πολιτικού συστήματος έχουν σχεδόν ενσκήψει και στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίπαλός μας είναι το ύφος και το ήθος της αριστερής διακυβέρνησης. Ολοένα και περισσότερο μοιάζουμε με τους προηγούμενους. Δεν φτάνει το ότι είμαστε διαφορετικοί, πρέπει και να το αποδεικνύουμε κιόλας».

«Η συγκυβέρνηση με Καμμένο εξαντλεί τη δυναμική της»

Αμέσως μετά, και κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Φίλης είπε: «Το δεύτερο πρόβλημα είναι ο Καμμένος. Είναι στοιχείο αποπολιτικοποίησης να μη συζητάμε αυτό το πρόβλημα σήμερα. Ορθώς πήγαμε με τον Καμμένο και ήταν θετική και παραγωγική η συνεργασία. Σήμερα εξαντλεί τη δυναμική της. Ο Καμμένος θα απογοητευτεί. Θεωρεί ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Είναι καρικατούρα, όχι πολιτική αντίληψη. Να λάβουμε τα μέτρα μας, ώστε να υπαρξει ολοκλήρωση του προγράμματός μας χωρίς παρεμπόδιση στον λαό».

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το