Ελλάδα

Ασθενής βρήκε σκουλήκι στο φαγητό του στο νοσοκομείο Νίκαιας

Στο Νοσοκομείο της Νίκαιας ένας ασθενής εντόπισε σκουλήκι μέσα στο φαγητό του, γεγονός βέβαια που δείχνει την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσοκομεία. Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες (8.1.2020) όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.

Ειδικότερα νοσηλευόμενος στην Καρδιολογική Κλινική και στο θάλαμο 205 την ώρα που έτρωγε το μεσημεριανό του βρήκε σκουλήκι μέσα στο μπιφτέκι του! Η προϊσταμένη του τμήματος ενημέρωσε σχετικά τη Διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας, αλλά φαίνεται ότι επιχειρήθηκε να μη δημοσιοποιηθεί.

Η κατάσταση στο νοσηλευτικό ίδρυμα με βάση τους εργαζόμενους είναι τραγική, ενώ είναι ενδεικτικό ότι το βραδινό φαγητό των ασθενών μοιράζεται στις 17:30 το απόγευμα λόγω έλλειψης τραπεζοκόμων. Αποτέλεσμα βέβαια είναι οι ασθενείς και οι συγγενείς τους να αναγκάζονται να αγοράζουν από τα κοντινά εστιατόρια φαγητό για να εξυπηρετηθούν.

Προβλήματα και σε άλλα νοσοκομεία
Τα προβλήματα με το φαγητό των ασθενών πάντως σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, πολλαπλασιάζονται στα δημόσια Νοσοκομεία. Τα τρόφιμα που δίνονται στους ασθενείς είναι συνήθως κακής ποιότητας, ενώ λόγω έλλειψης προσωπικού σερβίρονται σε άσχετες ώρες. Γεγονός βέβαια που δεν συμβάλει στην αποκατάσταση της υγείας των πασχόντων.

Η εικόνα αυτή των δημοσίων νοσοκομείων πάντως δεν είναι τυχαία. Σχετίζεται και με την τραγική καθυστέρηση στον διορισμό των νέων Διοικητών οι οποίοι μόλις τώρα ξεκινούν να αναλαμβάνουν καθήκοντα, αφού τώρα σταδιακά δημοσιεύονται τα ΦΕΚ των διορισμών τους.

Όλους τους προηγούμενους μήνες στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα είχαν παγώσει οι διαδικασίες, καθώς οι απερχόμενοι Διοικητές ήταν υπό απόλυση και φυσικά είχαν μείνει σε εκκρεμότητα τόσο προμήθειες όσο και προσλήψεις.

Άλλωστε τους τελευταίους μήνες δεν γίνονται προσλήψεις προσωπικού, με συνέπεια να εντείνονται τα προβλήματα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το