Πολιτισμός

«Αστεράκι μου…» από τη Ζωή Γεροστάθη

Οι Εκδόσεις iWrite και η συγγραφέας και έμπειρη εκπαιδευτικός Zωή Γεροστάθη παρουσιάζουν το νέο της βιβλίο για παιδιά Δημοτικού, με τίτλο «Αστεράκι μου…». Το βιβλίο μπορεί να διαβαστεί εντός της σχολικής τάξης μέσα σε μια διδακτική ώρα, ούτως ώστε να γίνει συζήτηση με τα παιδιά και να εκφραστούν μέσω της ζωγραφικής ή του θεατρικού παιχνιδιού.
Πώς να μιλήσεις στα παιδιά για το ολοκαύτωμα; Πώς να βάλεις στην παιδική ψυχή τόσο τρόμο και παραλογισμό; Πρόκειται για το μοναδικό βιβλίο που προσεγγίζει με γνώση και ευαισθησία αυτό το δύσκολο θέμα και απευθύνεται σε παιδιά Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Δεν μπορεί, θα υπάρχει τρόπος σκέφτηκα και ένα κουτί γεμάτο χάρτινα αστέρια ήρθε να με βγάλει από τη δύσκολη θέση.
Ένα κουτί γεμάτο χάρτινα παιδικά αστεράκια και ένα ριγέ φόρεμα γίνονται η αιτία για να βγάλει απ’ την ψυχή της η προγιαγιά της μικρής Ρεβέκκας τον τρόμο και τον παραλογισμό που έζησε στα χρόνια της κατοχής. Τα αγαπημένα χάρτινα αστεράκια, που με τόση χαρά μάζευε σαν έπαθλο η φίλη της εγγονής της κάθε φορά που την επαινούσαν, της έφεραν στη μνήμη εικόνες που είχαν κρυφτεί στα βάθη του μυαλού της και μεταμορφώθηκαν σε λέξεις. Λέξεις που γνώρισαν στις δύο φίλες ένα κομμάτι της ιστορίας που όλοι θέλουμε να μην επαναληφθεί ποτέ.

H Ζωή Γεροστάθη γεννήθηκε στον Βόλο και μεγάλωσε στην Αργαλαστή Πηλίου. Είναι εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μέσα στην τάξη χρησιμοποιεί τη θεατρική αγωγή και την αφήγηση ως μέσο ενίσχυσης της διδασκαλίας της. Έχει εκδώσει δύο ακόμη παιδικά βιβλία, ένα έμμετρο θεατρικό οικολογικού περιεχομένου με τον τίτλο «Μια αρκούδα …μια φορά» και ένα παραμύθι με ισχυρά αντικαπνιστικά μηνύματα και τον τίτλο «Χοπ… τρύπωσα» Πιστεύει πως τα παιδιά είναι οι καλύτεροι κριτές και πως για να διδάξεις κάτι σε αυτά, πρέπει να μιλήσεις στην καρδιά τους εμπνέοντάς τα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας GreenYourAir για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη του Βόλου

Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας GreenYourAir με επιστημονικούς υπεύθυνους τον Αναπληρωτή Καθηγητή Γεώργιο Κ.Δ.…

28 Νοεμβρίου 2023

Ψάχνονται

  Όλο και μεγαλύτερη απήχηση φαίνεται να έχουν τα διαδικτυακά «κανάλια» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,…

28 Νοεμβρίου 2023

Παράμετρο

Μία άλλη παράμετρο μετέφερε στη «Θ» αναγνώστης, σχετικά με τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων οι οποίοι…

28 Νοεμβρίου 2023

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή διάλεξη της Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ. με τον Κωνσταντίνο Βαφειάδη

Η Φιλολογική, Ιστορική, Αρχαιολογική, Λαογραφική Εταιρεία Θεσσαλίας (Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ.) την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023, το απόγευμα,…

28 Νοεμβρίου 2023

Σταμάτης Γαρδέλης: Ο ηθοποιός πήρε εξιτήριο από την ψυχιατρική κλινική στο Δαφνί

Επέστρεψε στο σπίτι του ο Σταμάτης Γαρδέλης μετά από μια εβδομάδα σε ψυχιατρική κλινική στο…

28 Νοεμβρίου 2023

Ντροπή

«Ντροπή» για τον πολιτισμό μας και στην κοινωνία χαρακτήρισε τη γιγάντωση της βίας η καθηγήτρια…

28 Νοεμβρίου 2023