Πολιτισμός

Η ζωή μας ως ολοκλήρωση της ανθρώπινης πραγματικότητας

Της
Ράνιας Γάτου,
ποιήτριας, δοκιμιογράφου,
εικαστικού

Η ζωή μας ξετυλίγεται σαν μια βεντάλια πανοραμικής εξερεύνησης συσσωρευμένων εμπειριών στον καμβά του χρόνου. Η ζωή μας, ένα επίτευγμα αντίληψης της ανθρώπινης πραγματικότητας, μια δυνατότητα παμπάλαιης δημιουργίας ανθηρών περιπετειών μέσα στις εμπειρίες του χρόνου. Ένα έργο τέχνης που προχωράει στις περιπέτειες της ζωής με τις χαρές και τις θλίψεις συνδυάζοντας μια μοναδικότητα στο σύνολο όλων των εμπειριών μιας μονάκριβης αξίας.
Ο τίτλος του δοκιμίου αποτελεί δοχείο μιας προσπάθειας αντίληψης της πραγματικότητας φέγγοντας στο φαράγγι της προσαρμογής μας την ανθρώπινη μαγεία. Για κάποιους η ζωή διαμορφώνεται όπως μια κιμωλία που σχηματίζει πάνω σε έναν πίνακα τη διαδρομή του ταξιδιού της. Χτίζοντας τη δικής της πορεία, το δικό της νόημα, τη δική της προσωπική εξέλιξη ως μια διαδικασία αυτοβιογραφικής μάχης. Έτσι, καθώς ωριμάζει σε ένα μάθημα προσωπικό για τον καθένα. Συνεχίζει να δωρίζεται σαν ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου στο μουσικό ρυθμό της ολοκλήρωσης που νοηματοδοτεί η ίδια μας η ζωή.
Ο ρόλος στη ζωή μας είναι ένας και μοναδικός. Να διαμορφώσουμε το ταξίδι μας σαν μια ευκαιρία ανέλιξης του πνεύματός μας. Της ίδιας μας της ύπαρξης. Η ζωή για κάποιους είναι φωνή συρρίκνωσης της αλήθειας. Για άλλους είναι αυτο-ανακάλυψη μέσα από ένα ολοκληρωμένο επίτευγμα της αυταπάρνησης τους.
Μέσα από τα λάθη μας ονοματίζουμε τις προκλήσεις που διαμηνύουν παραστατικά την εσωτερική μας δύναμη. Η αλήθεια και η δύναμη είναι παράλληλες. Οι φάσεις και οι αντιφάσεις της ζωής φωνασκούν σε ένα συνονθύλευμα ολοκλήρωσης της ίδιας μας της προσωπικότητας. Η επιτυχία, καθώς και η αποτυχία, περιβάλλεται μέσα στην κουρτίνα του ρόλου που θα παίξουμε, χωρίς τέλος, έτσι καθώς αναπτύσσουμε τον πλούσιο ή φτωχό μοναδικό άνθρωπο.
Ο άνθρωπος είναι ένας επικούρειος μεγιστάνας της μάθησης, της γνώσης, της προοπτικής. Σήμερα η ζωή μας ολοκληρώνεται κάθε στιγμή. Κάθε λεπτό. Εμείς ολοκληρώνουμε το μέγεθος της αξίας μας μέσα στην αρετή και τη σοφία συνεισφέροντας στη ζωή μας και στη ζωή των συνανθρώπων μας.
Ένα βαθύ προσωπικό μονοπάτι ανάλογων πεποιθήσεων και αξιών βασισμένο σε γνήσιους κοινωνικούς δεσμούς, δυνατότητες και ευαισθησίες φωνασκεί με σθένος σαν ένα ώριμο έργο τέχνης. Οι αντιλήψεις ποικίλουν. Ο σκοπός όμως χρειάζεται κατανόηση βαθιά με προσέγγιση στην υψηλότερη αξία, που είναι ο Τριαδικός θεός.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στον Βόλο το πρώτο instagramable Christmas Park

  Στην εποχή όπου οι εικόνες και οι φωτογραφίες ταξιδεύουν αστραπιαία μέσα από το διαδίκτυο,…

26 Νοεμβρίου 2023

Προοπτικές σταδιοδρομίας στον τομέα της πληροφορικής

  Του Πάνου Σταυρόπουλου, σύμβουλου Σταδιοδρομίας (ΜΑ) Σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο ψηφιακό τοπίο, ο τομέας…

26 Νοεμβρίου 2023

Γιούλη Τσακάλου “Οι σκέψεις να γίνονται πάντα πράξεις που οδηγούν σε κορυφές…”

  Η Γιούλη Τσακάλου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου, στην πατρίδα του Καβάφη, του ποιητή της…

26 Νοεμβρίου 2023

Το Μέρα25 Μαγνησίας για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Το Μέρα25 Μαγνησίας για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναφέρει σε ανακοίνωση: Ως μέλη του Μέρα25…

26 Νοεμβρίου 2023

Παρουσίαση αστυνομικού μυθιστορήματος του Απ. Παντσά

  Το νέο βιβλίο του Απόστολου Παντσά με τίτλο «Μοιραίος φόνος στη Σίφνο» θα παρουσιαστεί…

26 Νοεμβρίου 2023

«Πανδημίες στον ελληνικό χώρο» και «(Δεν) Υπάρχουν χαζές ερωτήσεις στην επιστήμη»

  Του Μηνά Χαραλαμπίδη, βιολόγου   Πανδημίες στον ελληνικό χώρο - Από την αρχαιότητα ώς…

26 Νοεμβρίου 2023