Τοπικά

«Ας σταματήσει επιτέλους η φήμη ότι η ΑΓΕΤ ζέχνει πλαστικό» – Το Σωματείο εργαζομένων αποδίδει σε σπέκουλα την ανησυχία για το RDF

Σε προεκλογική «σπέκουλα» αποδίδει το Σωματείο εργαζομένων στην ΑΓΕΤ την ανησυχία πολιτών και φορέων του Βόλου για την καύση RDF από την τσιμεντοβιομηχανία. «Όλοι σε ένα βράδυ έγιναν ειδικοί, τρομοκρατώντας τους συμπολίτες. Η σπέκουλα έχει ξεπεράσει κάθε όριο αξιοπρέπειας», τονίζει η διοίκηση του Σωματείου σε ανακοίνωσή της και ζητεί να σταματήσει επιτέλους η φήμη ότι η «ΑΓΕΤ ζέχνει πλαστικό». Καλεί, μάλιστα, όποιον έχει στοιχεία που ενοχοποιούν την εταιρεία, να προβεί σε καταγγελία στο τμήμα περιβάλλοντος της περιφέρειας. Επίσης, καλεί την Αντιπεριφέρεια να αποκαλύψει την πηγή της αέριας ρύπανσης και της οσμής πλαστικού στην πόλη.
Το Σωματείο υπεραμύνεται της στάσης που τηρεί στο επίμαχο ζήτημα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι προτείνει συνεχώς βελτιώσεις πολύ πάνω από τα στάνταρντ που καθορίζει η νομοθεσία και η εταιρία μέχρι στιγμής ήταν θετική σε ότι έχει ζητήσει. Στο πλαίσιο αυτό ζητεί από την τοπική κοινωνία να σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους και όχι απέναντί τους, επισημαίνοντας ότι είναι θρασύδειλο και ανήθικο να χρησιμοποιούνται οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους ως μοχλός πίεσης προς την εταιρία, ενώ τέλος χαρακτηρίζει τις επιθέσεις εναντίον του Σωματείου «τουλάχιστον αισχρές».
«Το προεκλογικό χρονικό διάστημα που διανύουμε βλέπουμε ολοένα και περισσότερες εικασίες και ατεκμηρίωτες απόψεις, γύρω από την λειτουργία του εργοστασίου ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, από φορείς μη ειδικούς, πολίτες που ξαφνικά έγιναν ειδικοί, πολιτικά κόμματα και υποψηφίους του δήμου να αποφαίνονται υπέρ ή κατά των εναλλακτικών καυσίμων, των διαδικασιών που ακολουθούνται, την ηλικία των μηχανημάτων που διαθέτει, ακόμη και τη λειτουργία ή μη του εργοστασίου,  χωρίς οι συγκεκριμένοι να έχουν επισκεφτεί ποτέ τις εγκαταστάσεις. Όλοι σε ένα βράδυ έγιναν ειδικοί, τρομοκρατώντας τους συμπολίτες μας κυρίως με βαρύγδουπες ανακοινώσεις και δηλώσεις μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσουν ακόμη και παιδιά, είτε βάζοντας τίτλους για παιδικούς καρκίνους,  είτε καλώντας σχολεία να βγουν στους δρόμους.
Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες απέναντι στη χρήση εναλλακτικών καυσίμων και δεν θα αφήσουμε κανέναν να τις διαστρεβλώσει, αφού η σπέκουλα δίνει και παίρνει και τις τελευταίες μέρες έχει ξεπεράσει κάθε όριο αξιοπρέπειας. Οι πρώτοι που ανησυχήσαμε από όλο αυτό τον ντόρο που κατά καιρούς παίρνει μεγάλες διαστάσεις, ήμασταν εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι,  που ερχόμαστε σε άμεση επαφή και ο χώρος εργασίας είναι ο ίδιος χώρος καύσης. Ποτέ δε θα μπορούσαμε να υιοθετήσουμε καμία τακτική που βάζει την υγεία μας αλλά και την υγεία των συμπολιτών μας και των οικογενειών μας σε δεύτερη μοίρα, σε αυτό δεν διαφέρουμε από κανέναν συμπολίτη μας, ούτε κάποιος μπορεί να διεκδικήσει μεγαλύτερη ευαισθησία επί του θέματος!
Δεν είμαστε χημικοί μηχανικοί, καθηγητές Πολυτεχνείου, υιοθετούμε όμως τις μελέτες τους, βρισκόμαστε καθημερινά επιτηρητές των διαδικασιών και των υλικών καύσης, προτείνουμε συνεχώς βελτιώσεις πολύ πάνω από τα στάνταρντ που καθορίζει η νομοθεσία, και η εταιρία μέχρι στιγμής ήταν θετική σε ότι έχουμε ζητήσει, όπως ενδεικτικά την εγκατάσταση, κατόπιν αιτήματος του Σωματείου μας δειγματολήπτη 24 ωρών 365 ημερών διοξινών – φουρανίων τα αποτελέσματα του οποίου εκπονεί ο Δημόκριτος. Εμείς οι ίδιοι ζητούμε επαναλαμβανόμενους ελέγχους. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων βρίσκονται στο http://www.heracles-footprint.gr/.
Καλούμε την τοπική κοινωνία να είναι δίπλα μας και όχι απέναντί μας, οργανώνοντας επιτέλους την επιτροπή κοινωνικού ελέγχου την οποία ήδη έχει ζητήσει το υπουργείο περιβάλλοντος από την περιφέρεια, που μέχρι σήμερα δεν έχει δημιουργηθεί (κάποιοι φυσικά δε το θέλουν αυτό, γιατί θα πρέπει να αποδεχτούν τις διαδικασίες που τηρούνται και θα χάσουν το δυνατό τους ‘χαρτί’, την παραπληροφόρηση και την τρομοκρατία).
Καλούμε όποιον συμπολίτη, έχει κάποια επίσημη επιστημονική μελέτη Ελληνικού ή Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, καθώς και Ευρωπαϊκή οδηγία ή νομοθεσία, αναφορικά με την χρήση εναλλακτικών καυσίμων, η οποία να προβλέπει οτιδήποτε το διαφορετικό από το υφιστάμενο καθεστώς σήμερα στην ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, να μας την προσκομίσει για να την λάβουμε υπόψη και να την θέσουμε στην εταιρία,  απαιτώντας να υιοθετηθεί (όχι όμως μελέτη του googlesearch ή απόψεις προσωπικές διαφόρων «ειδικών»).
Ας σταματήσει επιτέλους η φήμη ότι η ‘ΑΓΕΤ ζέχνει πλαστικό’, οι περισσότεροι που περνάτε από εκεί γνωρίζετε ότι δεν αληθεύει, αλλά και για όσους δε το γνωρίζουν τους καλούμε την επόμενη φορά που θα έχουν παρόμοια υποψία να προβούν σε καταγγελία στο τμήμα περιβάλλοντος της περιφέρειας,  ώστε να έρθει άμεσα στο εργοστάσιο και να διαπιστώσει τυχόν παρανομίες.
Καλούμε την Αντιπεριφέρεια να αποκαλύψει επιτέλους την πηγή της αέριας ρύπανσης και της οσμής πλαστικού στην πόλη μας, που σε ραδιοφωνική της συνέντευξη ανακοίνωσε ότι την γνωρίζει.
Ζητάμε επιτέλους από τους επίσημους επιστημονικούς φορείς να πάρουν θέση επί του θέματος ώστε να διακοπεί ο αυτοματισμός της κοινωνίας μας και ο διχασμός που κάποιοι επίδοξοι σωτήρες θέλουν να επιβάλλουν. Μόνο έτσι θα σταματήσει η παραπληροφόρηση, η τρομοκρατία και το ψηφοθηρικό πλιάτσικο από τους επίδοξους πολιτικούς και μη ‘σωτήρες’.
Κατηγορηθήκαμε από κάποιους πως βγαίνουμε και μιλάμε εκ μέρους της εταιρίας… Στο παρελθόν είχαμε κατηγορηθεί ότι δεν βγαίνουμε να πάρουμε θέση…
Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι εκφράζουμε μόνο την άποψη των εργαζομένων και κρινόμαστε για αυτό, μόνο από αυτούς! Είναι θρασύδειλο και ανήθικο να χρησιμοποιούνται οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους ως μοχλός πίεσης προς την εταιρία. Το να προασπίζεται ένα Σωματείο το δικαίωμα στην εργασία δε το κάνει ούτε εργοδοτικό ούτε αδιάφορο για την υγεία και το περιβάλλον. Επιθέσεις εναντίον του Σωματείου μας, χαρακτηρίζοντας το ως εργοδοτικό, ή αποδίδοντάς του πολιτικό χρώμα, είναι τουλάχιστο αισχρές γιατί είμαστε ένα Σωματείο… με μόλις 50 ημέρες θητεία! κατορθώνοντας να ανατρέψουμε το προηγούμενο καθεστώς κομματικών παρατάξεων.
Απάντηση στο ΚΚΕ
Από την τελευταία ανακοίνωση του ΚΚΕ είναι προφανές πως τους ενόχλησε ότι επισημάναμε την εναντίωση τους στο αιολικό πάρκο Νοτίου Πηλίου, φέρνοντας τους αντιμέτωπους με τη δήθεν οικολογική συνείδηση τους, χαλώντας τους έτσι τα σχέδια να καπηλευτούν προς όφελος τους το συλλαλητήριο του Σαββάτου. Τους ενημερώνουμε δε όπως προείπαμε, ότι κριτές μας δύνανται να είναι τα μέλη του Σωματείου μας, συνάδελφοι μας και μόνο αυτοί! Κριτική και εντολές το ΚΚΕ μπορεί να δίνει στα Σωματεία του ΠΑΜΕ,  που γνωρίζουν καλύτερα από προ-προβοκατόρικες τεχνικές, όχι σε εμάς!

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το