Ελλάδα

Αρση lockdown εισηγήθηκαν οι ειδικοί με sms στο 13032 στα καταστήματα

Ανοιχτά καταστήματα με sms στο 13032 εισηγήθηκαν οι ειδικοί στη σύσκεψη που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης, 31 Μαρτίου. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, το λιανεμπόριο θα ανοίξει από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, και οι αγορές θα γίνονται μόνο με μήνυμα στο 13032 και όχι στο 13033. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr, οι ειδικοί έθεσαν δύο πολύ βασικά ζητήματα για να ανοίξει το λιανεμπόριο.

Αυτά είναι: 

  • Όχι συνωστισμός στους δρόμους
  • Rapid test μια φορά την εβδομάδα για τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο

Επομένως, τα καταστήματα και όχι τα mall θα είναι ανοιχτά από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, και οι αγορές θα γίνονται με sms στο 13032, όπως είχαν ζητήσει τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, όσο και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, οι οποίοι, μάλιστα, είχαν επισημάνει ότι όποτε και αν ανοίξει το λιανεμπόριο αυτό θα γίνει με μήνυμα στο 13032 και όχι με click away.

Επίσης μένει να διευκρινιστεί το κατά πόσο το λιανεμπόριο θα «ανοίξει» οριζόντια, δηλαδή με τους ίδιους κανόνες για όλη την Ελλάδα ή αν θα υπάρχουν διαφορές ανά περιοχή. Δηλαδή άλλη μέθοδος για τις περιοχές που βρίσκονται σε «σκληρό» lockdown -το γνωστό πια «βαθύ κόκκινο»- κι άλλη για εκείνες που έχουν καλύτερη επιδημιολογική εικόνα. Για τα σχολεία η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι αν δεν έχουν παραληφθεί τα self test, δεν πρόκειται να αποφασιστεί το άνοιγμά τους. Οι αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν πάντως σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στις 19:00, από τον Βασίλη Κικίλια και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Πώς θα λειτουργεί ο αριθμός 13032 για τα ψώνια στα καταστήματα

Πλαφόν στον αριθμό SMS στο 13032
Αρχικά, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, υπήρχαν σκέψεις για χρονικό περιθώριο μετακίνησης τριών ωρών προκειμένου να πραγματοποιήσει κανείς τα ψώνια του. Αντίστοιχα, κυβερνητικοί κύκλοι δήλωναν πως τα μηνύματα αυτά θα είναι περιορισμένα ανά 24ωρο, ίσως και μόλις ένα την ημέρα. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε την Τετάρτη πως το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει και πάλι από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, με τη χρήση του SMS στο 13032. Ο υπουργός εξήγησε πως δεν φαίνεται να επιλέγεται η μέθοδος της παράδοσης εκτός του καταστήματος (Click Away), καθώς ορισμένα καταστήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν με αυτόν τον τρόπο.
Αντίστοιχα, και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης διευκρίνισε πως δεν θα προκριθεί η μέθοδος του Click Away ή του Click Inside, τονίζοντας πως το SMS στο 13032 και ο χρονικός περιορισμός δείχνει πιο αυστηρό μέτρο αυτή τη στιγμή για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.
Πηγή: Έθνος
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το