Αθλητισμός

Αρσένος: Δικαιώθηκαν οι κόποι μας

Ο Διαγόρας αναδείχθηκε πρωταθλητής στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και σύμφωνα με τον προπονητή του Στέλιο Αρσένο αυτό δεν έγινε τυχαία. «Δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά και στο τέλος δικαιώθηκαν οι κόποι μας», δήλωσε ο ίδιος στη «ΘτΔ».

 Ο Στέλιος Αρσένος είναι ο «αρχιτέκτονας» της επιτυχίας του Διαγόρα και δεν θα μπορούσε να μη μας μιλήσει γι’ αυτήν. Αναλυτικά, τα όσα μας είπε:

Για το αν περίμενε στο ξεκίνημα της σεζόν ότι ο Διαγόρας θα έφτανε στην κατάκτηση του τίτλου στον 4ο όμιλο: «Η αλήθεια είναι πως δεν το περιμέναμε. Ο αρχικός μας στόχος ήταν να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και από εκεί και πέρα να πλασαριστούμε σε μία τιμητική θέση. Θέλαμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται…

Ωστόσο, από την αρχή οδηγήσαμε την κούρσα του πρωταθλήματος και ποτέ δεν πέσαμε από την 1η θέση. Σιγά-σιγά είδαμε ότι έχουμε τις δυνατότητες, οπότε είπαμε να το τραβήξουμε ως το τέλος. Θεωρώ ότι δικαιωθήκαμε για τη μεγάλη μας προσπάθεια και απολύτως δίκαια κατακτήσαμε τον τίτλο».

Για το ότι ο Διαγόρας έκανε την έκπληξη ξεπερνώντας βαθμολογικά ομάδες με πολλαπλάσιο μπάτζετ και έμπειρους παίκτες: «Είχα πει σε όλα τα παιδιά να έχουν υπομονή, να καταβάλουν μέγιστη προσπάθεια και φυσικά να υπάρχει αγάπη μεταξύ τους στα αποδυτήρια. Τα υπόλοιπα να τα άφηναν πάνω μου. Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου είχαμε αυτά στοιχεία, τα οποία και μας έδωσαν το κάτι παραπάνω. Διαθέταμε ένα περιορισμένο σε αριθμό ρόστερ, επειδή δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα για περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας, αλλά δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά και στο τέλος δικαιώθηκαν οι κόποι μας».

Για το γεγονός ότι η ομάδα στηρίχθηκε σε έναν βασικό κορμό 13 ποδοσφαιριστών που είτε έπαιξαν σε όλους τους αγώνες, είτε έχασαν μόνο ένα ματς: «Έγινε από όλους μια προσεγμένη δουλειά και γι’ αυτό δεν είχαμε ούτε έναν σοβαρό τραυματισμό. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό διότι αν μας προέκυπταν απουσίες από τραυματισμούς ενδεχομένως να είχαμε πρόβλημα. Συνεργαστήκαμε άψογα και σε κάθε ματς είχαμε τουλάχιστον 16-17 διαθέσιμους παίκτες».

Για τον πρώτο τίτλο που κατακτά στην προπονητική του καριέρα: «Η κατάκτηση του τίτλου αποτελεί πρωτόγνωρη επιτυχία για μένα, όπως και για τους περισσότερους από τους παίκτες μου. Είναι κάτι που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μου. Πρόκειται για πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής. Αντιμετωπίσαμε ομάδες με τεράστια μπάτζετ και τις ξεπεράσαμε.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία μας έπαιξε ο πρόεδρός μας, ο Σάκης Πρασσάς και πρέπει να του την αφιερώσουμε. Προσωπικά θα ήθελα να την αφιερώσω και στην οικογένειά μου, που με στηρίζει. Στη σύζυγό μου Φωτεινή και τα δύο μου παιδιά, τον Νικόλα και την Αριέτα που το ζουν και αυτοί όπως εγώ».

Για το αντίκτυπο που έχει για το Στεφανοβίκειο η επιτυχία του Διαγόρα: «Αυτή η επιτυχία δεν αφορά μόνο το Στεφανοβίκειο, αλλά όλο τον δήμο Ρήγα Φεραίου. Πλέον το Στεφανοβίκειο ακούγεται σε όλη την Ελλάδα και αυτό συμβαίνει από την αρχή του πρωταθλήματος, αφού ο Διαγόρας ήταν συνεχώς στην 1η θέση».  

Για τη συμμετοχή του Διαγόρα στα μπαράζ ανόδου: «Ο Διαγόρας θα κάνει σε κάθε αγώνα ό,τι και στο πρωτάθλημα. Θα αντιμετωπίσουμε ξεχωριστά κάθε αντίπαλο και θα επιδιώξουμε να παρουσιάσουμε το κατάλληλο πρόσωπο για να κάνουμε πραγματικότητα ένα άπιαστο όνειρο, όπως είναι η άνοδος».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το