Τοπικά

Με άρωμα Κάτω Ιταλίας η Ναυτική Εβδομάδα

Στον ελληνισμό της Κάτω Ιταλίας είναι αφιερωμένες οι εκδηλώσεις της φετινής Ναυτικής Εβδομάδας που θα διεξαχθεί από τις 19 μέχρι και τις 25 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού. Οι εκδηλώσεις θα πλαισιώνονται από χορό, μουσική και άλλες δράσεις που θα αναδεικνύουν τον πολιτισμό της θάλασσας με έντονο το τοπικό στοιχείο.

Για το σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου χθες στα τοπικά ΜΜΕ από τους συντελεστές. Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο πρόεδρος του ΟΛΒ κ. Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, ο Λιμενάρχης κ. Κανάλης, η επίτιμη υποπρόξενος της Ιταλίας στο Βόλο κ. Αικατερίνη Τσόπελα, από τη Μαγνήτων Κιβωτός ο κ. Νίκος Τσούκας και ο αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βόλου κ. Λάμπης Τσουκαλάς.
Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων το εγνωσμένης αξίας και φήμης συγκρότημα «AsteriA» από τη Στερνατία της ελληνόφωνης Απουλίας Ιταλίας Ι, η συναυλία των «Encardia» (Διάσημο Ελληνικό συγκρότημα που η μουσική του εμπνέεται από το μουσικό και εν γένει πολιτισμικό τοπίο των Ελληνοφώνων περιοχών της Κάτω Ιταλίας), η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, η Παιδική Χορωδία «Παραμυθία» του Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετς της επαρχίας Καλούγα Ρωσίας.
Από τον πολιτιστικό φορέα της Μητρόπολης Μαγνήτων Κιβωτός ο κ. Νίκος Τσούκας τόνισε πως «οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις για τη «Ναυτική Εβδομάδα» αποτελούν μια τιμητική αναφορά στον Ελληνισμό της «Μεγάλης Ελλάδας» της Κάτω Ιταλίας. Παράλληλα, τιμούμε τον Γιώργο Καφενταράκη, ένα χρόνο μετά την «αναχώρησή» του, άνθρωπο της τέχνης και της θάλασσας, προπάντων όμως και μέλος του Δ.Σ. του φορέα μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το