Κόσμος

Αρχισυντάκτρια του BBC παραιτήθηκε γιατί έπαιρνε λιγότερα από τους άνδρες συναδέλφους της

Η Κάρι Γκρέισι, η αρχισυντάκτρια του BBC στην Κίνα, παραιτήθηκε από την θέση της στο Πεκίνο εξαιτίας της μισθολογικής ανισότητας σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους της, σύμφωνα με ανοιχτή επιστολή της.

Το BBC έχει δεχτεί στο πρόσφατο παρελθόν επικρίσεις επειδή καταβάλλει υψηλότερους μισθούς στους άνδρες υπαλλήλους του και έχει δεσμευτεί να γεφυρώσει το μισθολογικό χάσμα μέχρι το 2020.

Τον Ιούλιο αποκάλυψε, στο πλαίσιο μιας συμβιβαστικής συμφωνίας με την κυβέρνηση, ότι πλήρωνε τον τότε νούμερο ένα παρουσιαστή του πέντε φορές περισσότερο σε σχέση με την πιο καλοπληρωμένη παρουσιάστριά του και ότι τα δύο τρίτα των τηλεοπτικών του δημοσιογράφων, που αμείβονταν με τουλάχιστον 150.000 στερλίνες, ήταν άνδρες.

Σε επιστολή της, η οποία δημοσιεύτηκε χθες Κυριακή στο προσωπικό της ιστολόγιο, η Γκρέισι δηλώνει ότι υπάρχει «κρίση εμπιστοσύνης» στο δίκτυο, στο οποίο έχει εργαστεί επί 30 χρόνια, και ότι αυτό «παραβιάζει τον νόμο περί ισότητας και αντιστέκεται στις πιέσεις για ένα δίκαιο και διάφανο μισθολογικό οργανόγραμμα».
Το BBC διαθέτει τέσσερις αρχισυντάκτες εξωτερικού -δύο άνδρες και δύο γυναίκες- εκ των οποίων η μια ήταν μέχρι σήμερα η Γκρέισι, όπως εξηγεί η ίδια.

Όταν το BBC έδωσε στη δημοσιότητα τους υψηλότερα αμειβόμενους στο πλαίσιο της περυσινής συμφωνίας η Γκρέισι πληροφορήθηκε ότι οι δύο άνδρες συνάδελφοί της αμείβονταν με τουλάχιστον 50% περισσότερα χρήματα σε σχέση με τις γυναίκες συναδέλφους τους με τις ίδιες ακριβώς αρμοδιότητες.
Σύμφωνα με την Γκρέισι, στη συνέχεια της δόθηκε αύξηση, η οποία ωστόσο «απείχε πολύ από το καθεστώς ισότητας» και έτσι την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκε από την θέση της στο Πεκίνο επιστρέφοντας στην προηγούμενη θέση που κατείχε στην αίθουσα σύνταξης του τηλεοπτικού σταθμού.

«Το BBC θα πρέπει να παραδεχτεί το πρόβλημα, να ζητήσει συγγνώμη και να θεσπίσει ένα ισότιμο, δίκαιο και διάφανο μισθολογικό οργανόγραμμα», είπε η ίδια ζητώντας ανεξάρτητη διαιτησία για τη διευθέτηση μεμονωμένων περιπτώσεων στο δίκτυο.

Το BBC επικαλέστηκε μια εκπρόσωπό του, η οποία δήλωσε ότι είναι «ζωτικής σημασίας» η «μισθολογική ισότητα» στον οργανισμό και ότι σε έλεγχο για τη μισθολογική ισότητα του προσωπικού του σταθμού, τον οποίο διενήργησε ένας ανεξάρτητος δικαστής, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν «συστημικές μισθολογικές διακρίσεις εις βάρος γυναικών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δράσεις από το 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού

  Τον Νοέμβριο, το 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού πραγματοποίησε τις παρακάτω δράσεις: Ενημέρωση των μαθητών της…

5 Δεκεμβρίου 2023

Στα περυσινά επίπεδα οι τιμές στα φυσικά δένδρα

Ο Δεκέμβριος έχει πλέον μπει και πολλά σπίτια, αλλά και επιχειρήσεις είναι στολισμένα για τα…

5 Δεκεμβρίου 2023

Εντυπωσιακή παρουσία και μετάλλια για Βολιώτισσα στον αγώνα VΟLOS DANCE OPEN

  Η Βολιώτισσα Λουκία Τάκη και το χορευτικό της ζευγάρι ο Θεσσαλονικιός Αλέξανδρος Ευσταθιάδης ,…

5 Δεκεμβρίου 2023

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Τρίτης 5/12

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: ΕΡΤ 2 18.00 Ευρωπαϊκό πισίνας 25μ.…

5 Δεκεμβρίου 2023

Αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο δημοτικού φωτισμού Δήμου Βόλου

Τη μελέτη και τον τρόπο εκτέλεσης του έργου «αποκατάσταση ζημιών δικτύου δημοτικού φωτισμού», με προϋπολογισμό…

5 Δεκεμβρίου 2023

Στο Νοσοκομείο Βόλου 37χρονος

Ένας 37χρονος διακομίσθηκε σήμερα τα ξημερώματα από την Σκιάθο. Ειδικότερα, με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων…

5 Δεκεμβρίου 2023