Τοπικά

Αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο δημοτικού φωτισμού Δήμου Βόλου

Τη μελέτη και τον τρόπο εκτέλεσης του έργου «αποκατάσταση ζημιών δικτύου δημοτικού φωτισμού», με προϋπολογισμό 80.000 ευρώ ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπονται όλες οι απαραίτητες οικοδομικές εργασίες για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων από τρακαρίσματα ιστών, η αποκατάσταση των ζημιών των υπογείων δικτύων οι οποίες δημιουργούνται από εκσκαφές διαφόρων οργανισμών κλπ. Επίσης η κατασκευή διαφόρων διαστάσεων φρεατίων ελέγχου καλωδίων και διαφόρων αγκυρώσεων οι οποίες καταστρέφονται από διάφορα αίτια.
Το έργο, όπως αναφέρεται, δεν είναι συνεχές και θα πραγματοποιούνται οι διάφορες εργασίες όποτε προκύπτουν χωρίς καμία καθυστέρηση εκτός από τις περιπτώσεις που θα κρίνει η υπηρεσία το χρόνο κατασκευής.
Σε περίπτωση ειδοποίησης για έκτακτο και σοβαρό περιστατικό και μη πραγματοποίησης εντός δυο τουλάχιστον εργασίμων ημερών ο εργολάβος κηρύσσεται έκπτωτος.

Απόκρουση αγωγής κατά του Δήμου Βόλου
Την παροχή εντολής και πληρεξουσιότητας αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή για την απόκρουση της αγωγής (20/9/2023) της εταιρείας «Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών» (ΠΑ.Κ.Ο.Ε.) κατά του Δήμου Βόλου ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αθηνών. Η εταιρεία άσκησε κατά του Δήμου αγωγή με την οποία αιτείται να υποχρεωθεί ο Δήμος να της καταβάλει το ποσό των 10.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης. Ειδικότερα, η ενάγουσα εταιρεία κατέθεσε αγωγή για ηθική βλάβη που υποστηρίζει ότι υπέστη από τους σε βάρος της ισχυρισμούς που περιέχονται στην από 27/7/2023 αγωγή που άσκησε ο Δήμος Βόλου εναντίον της ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βόλου. Η Οικονομική Επιτροπή στη χθεσινή συνεδρίασή της αποφάσισε να χορηγηθεί εντολή και πληρεξουσιότητα στις έμμισθες δικηγόρους του Δήμου Βόλου και η κάθε μία ενεργώντας χωριστά , να ενεργήσει όλες τις κύριες και παρεπόμενες πράξεις, δικαστικές και εξωδικαστικές, που αφορούν την ως άνω δίκη, να ζητήσει και να λάβει ένορκες βεβαιώσεις μαρτύρων, να καταθέσει προτάσεις , προσθήκη κ.λ.π. και να παραστεί στη συζήτηση της ως άνω αγωγής κατά την ορισθησομένη από το Δικαστήριο δικάσιμο, για την αντίκρουση της εν λόγω αγωγής και για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου Βόλου.

Μελέτες πυροπροστασίας
Επίσης υποβλήθηκε το πρακτικό της αξιολόγησης προσφορών για τις μελέτες πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Βόλου – Τμήμα 1 (δημοτικές ενότητες Ν. Ιωνίας –Αισωνίας –Οδοί Λαρίσης και Ζάχου) προϋπολογισμού 88.200 ευρώ. Όπως διαπιστώθηκε δεν έχει υποβληθεί καμία προσφορά.
Αντίστοιχα δεν υποβλήθηκε προσφορά και για τις μελέτες πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες στις δημοτικές ενότητες Ιωλκού –Πορταριάς –Δ.Κ. Μακρινίτσης, κεντρικό και βόρειο τμήμα Δ.Ε. Βόλου. Μία προσφορά υποβλήθηκε για τις μελέτες πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες Ν. Αγχιάλου-Αρτέμιδας- Αγριάς- Νότιο και Ανατολικό τμήμα Δ.Ε. Βόλου.
Ακόμη, υποβλήθηκε το πρακτικό και για τον διαγωνισμό «συντήρηση πλακοστρώσεων, πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων έτους 2023». Υποβλήθηκαν προσφορές από έξι οικονομικούς φορείς και προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε εταιρεία που πρόσφερε μέση έκπτωση 27,95%. Με την έκπτωσηη δαπάνη του έργου διαμορφώνεται στο ποσό των 291.677,18 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στο Νοσοκομείο Βόλου 37χρονος

Ένας 37χρονος διακομίσθηκε σήμερα τα ξημερώματα από την Σκιάθο. Ειδικότερα, με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων…

5 Δεκεμβρίου 2023

Αχ. Μπέος στη συνεδρίαση δημ. συμβουλίου «Από τη θεομηνία 2020 πριν 15 ημέρες είδαμε χρήματα»

  Σήμερα θα κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο η μελέτη του δήμου Βόλου για την Κουκουράβα,…

5 Δεκεμβρίου 2023

ΚΗΔΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ

Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, αδελφό, εξάδελφο και θείο ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ Ετών 57 κηδεύουμε σήμερα…

5 Δεκεμβρίου 2023

ΠΕΝΘΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Ετών 90 που πέθανε, κηδεύσαμε…

5 Δεκεμβρίου 2023

ΠΕΝΘΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΦΩΤΕΙΝΗ ΙΩΑΝ. ΔΗΜΗΤΡΕΛΙΑ

Την πολυαγαπημένη μας ΦΩΤΕΙΝΗ ΙΩΑΝ. ΔΗΜΗΤΡΕΛΙΑ Ετών 79 κηδεύσαμε χθες Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στον Ιερό…

5 Δεκεμβρίου 2023

ΚΗΔΕΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ

Τον πολυαγαπημένο μας σύντροφο, αδελφό, εξάδελφο, φίλο και θείο ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ Ετών 79 κηδεύουμε σήμερα…

5 Δεκεμβρίου 2023