Τοπικά

Άρχισαν οι εργασίες για το νέο Δημαρχείο Ρήγα Φεραίου

 

Άρχισαν την Τρίτη 19 Μαρτίου οι εργασίες για την ανέγερση του νέου τριώροφου Δημαρχείου του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο Βελεστίνο, έργο συνολικού προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ περίπου. Να αναφερθεί ότι το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 18 έως 24 μήνες, ενώ στην εργολαβία προβλέπεται και η αναδιαμόρφωση του υφιστάμενου Δημαρχείου, ώστε να αποτελεί ένα ενιαίο κτήριο, το οποίο βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 426,12 τ.μ. ιδιοκτησίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών εξέφρασε ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας, τονίζοντας πως «στο νέο Δημαρχείο θα στεγαστούν όλες οι διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες, που σήμερα στεγάζονται διάσπαρτες σε διάφορα κτήρια».
Σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, πρόκειται για την ανέγερση – προσθήκη κατ’ επέκταση και αναδιαμόρφωση του υφιστάμενου Δημαρχείου.
Περιλαμβάνει την προσθήκη κατ’ έκταση και συγκεκριμένα την ανέγερση ενός νέου τριώροφου κτηρίου επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς και την αναδιαμόρφωση του υφιστάμενου Δημαρχείου, ώστε να αποτελεί ένα ενιαίο κτήριο, το οποίο βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 426,12 τ.μ. ιδιοκτησίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Η υποδομή που προτείνεται να κατασκευαστεί θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Δήμου για τις διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες. Η ανάπτυξή τους λαμβάνει υπόψη τα νέα πρότυπα (αρχιτεκτονικά και πολιτισμικά) διαμόρφωσης αντίστοιχων χώρων και θα συμβάλει στην ενίσχυση των υποδομών αξιοποίησης του πολιτιστικού και δημοτικού αποθέματος.
Το κτίριο της προσθήκης κατ’ επέκτασης θα αποτελείται από δύο υπόγεια – υπόγειο 2 (επίπεδο 0), υπόγειο 1 (επίπεδο 1), ισόγειο και δύο επιπλέον ορόφους. Στο υπόγειο 2, επιφανείας 100,33 μ2 (δεν προσμετράται στην δόμηση) θα υπάρχουν βοηθητικοί – υποστηρικτικοί λειτουργικά χώροι του νέου Δημαρχείου, στο υπόγειο 1, επιφανείας 70,33 μ2, που προσμετράται στη δόμηση, θα στεγαστούν κατά ένα μέρος αρχείο του Δήμου και το υπόλοιπο γραφεία, ενώ στο ισόγειο και στους υπόλοιπους ορόφους θα στεγάζονται οι διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.
Στο υφιστάμενο κτήριο του Δημαρχείου η αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου θα μεταφερθεί στο ισόγειο για να είναι άμεσα προσβάσιμη με σκάλα και ράμπα για ΑμεΑ και το υφιστάμενο πατάρι θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος αρχείου, ενώ στον 1ο και 2ο όροφο θα στεγάζονται κάποιες από τις υπηρεσίες του Δήμου, και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα σέβονται τον χαρακτήρα του υφιστάμενου κτίσματος και τη δημόσια λειτουργία του. Κάθε όροφος του υφιστάμενου τριώροφου κτηρίου έχει εμβαδόν 155,10 τ.μ., πλην του παταριού που έχει εμβαδόν 68,66 τ.μ., ενώ η επικοινωνία μεταξύ των ορόφων του υφιστάμενου και του κτηρίου κατ’ επέκταση θα πραγματοποιείται μόνο από τις σκάλες.
Το κατ’ επέκταση κτήριο θα ενωθεί με το υφιστάμενο στο επίπεδο του ημιώροφου (στο επίπεδο του παλαιού κτίσματος). Κάθε νέος όροφος (κτηρίου κατ’ επέκταση) λειτουργικά θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Δήμου με όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις. Οι όροφοι μεταξύ τους θα επικοινωνούν τόσο με σκάλες, όσο και με ανελκυστήρα για να μπορούν να εξυπηρετούνται πολίτες κάθε ηλικίας.
«Θα είναι ένα βιοκλιματικό κτήριο αναβαθμισμένο από όλες τις απόψεις με ένα πρωτοπόρο αρχιτεκτονικό σχέδιο, που θα δώσει προστιθέμενη αξία στην περιοχή του Βελεστίνου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νασίκας

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πτώση F-16: Εξιτήριο παίρνει τις επόμενες ώρες ο 29χρονος πιλότος

Εξιτήριο αναμένεται να λάβει τις επόμενες ώρες ο 29χρονος πιλότος του F-15 Block 52, που…

21 Μαρτίου 2024

39χρονος χτύπησε με κοντάρι τον 15χρονο γιο του και τον 73χρονο πατέρα του

Έναν 39χρονο άνδρα που καταγγέλθηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Νέα Αρτάκη αναζητούν αστυνομικοί στην…

21 Μαρτίου 2024

Δώρο ζωής σε 44χρονη Βολιώτισσα νεφροπαθή

  Σε μεταμόσχευση νεφρού υποβλήθηκε πριν λίγες μέρες μια 44χρονη Βολιώτισσα που για δεκατέσσερα χρόνια…

21 Μαρτίου 2024

Μεγαλογαιοκτήμονας θα καθίσει στο σκαμνί για τον βιασμό 11χρονης

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τις κατηγορίες του βιασμού και της απόπειρας βιασμού ανήλικης 11…

21 Μαρτίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Πέμπτης 21/3

Το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: ALPHA 21.45 Ελλάδα-Καζακστάν -Ζ- (πλέι…

21 Μαρτίου 2024

Ολοκληρώνεται το έργο νέου δικτύου ύδρευσης στον Βόλο

Ακόμη δώδεκα χιλιόμετρα από το σύνολο των 125 χιλιομέτρων απομένουν για να ολοκληρωθεί το έργο…

21 Μαρτίου 2024