Τοπικά

Ολοκληρώνεται το έργο νέου δικτύου ύδρευσης στον Βόλο

Ακόμη δώδεκα χιλιόμετρα από το σύνολο των 125 χιλιομέτρων απομένουν για να ολοκληρωθεί το έργο Εκσυγχρονισμού, Ζωνοποίησης και Αυτοματοποίησης του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος των Ενοτήτων Βόλου και Ν. Ιωνίας το οποίο εκτιμάται ότι θα τελειώσει στα τέλη του 2024.
Αυτές τις μέρες οι εργασίες βρίσκονται στο πιο δύσκολο κομμάτι της πόλης, την εμπορική αγορά και πιο συγκεκριμένα επί της οδού Τάκη Οικονομάκη, όπου η προσπάθεια των εργολάβων και της ΔΕΥΑΜΒ είναι να υπάρχει η μικρότερη δυνατή όχληση για τους επαγγελματίες και τους περιοίκους.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Αργύρης Κοπάνας δήλωσε πως το έργο της αντικατάστασης των υπόγειων δικτύων ύδρευσης ήταν αναγκαίο, γιατί υπήρχαν απώλειες στο 40% του νερού. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας και έχει συνολικό προϋπολογισμό 16,5 εκατομμύρια ευρώ. Οι εργασίες άρχισαν πριν περίπου τρία-τέσσερα χρόνια και διακόπηκαν μόνο μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, ενώ συνέχισαν από τον φετινό Ιανουάριο».
Παρουσιάζοντας την εξέλιξη των εργασιών ο κ. Κοπάνας ανέφερε πως «το έργο περιλαμβάνει 125 χιλιόμετρα νέων υπόγειων σωλήνων ύδρευσης που αντικαθιστούν το παλιό δίκτυο του αμιάντου με 18 ζώνες ελέγχου. Από τα 125 χιλιόμετρα, τα 45 χιλιόμετρα βρίσκονται στη Νέα Ιωνία και έχουν ολοκληρωθεί, ενώ τα υπόλοιπα 80 χιλιόμετρα βρίσκονται στον Βόλο, από τα οποία έχουν ολοκληρωθεί τα 68 χιλιόμετρα. Μας απομένουν δώδεκα χιλιόμετρα που βρίσκονται στο πιο δύσκολο κομμάτι του Βόλου, στον κεντρικό ιστό, όπου υπάρχουν εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις εστίασης».
Για την όσο το δυνατόν λιγότερο όχληση των επαγγελματιών η εντολή που έχει δοθεί από τον δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο και τη ΔΕΥΑΜΒ στον εργολάβο, είναι να εκτελεστεί το έργο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
«Διαπιστώνουμε με μεγάλη ικανοποίηση πως τηρούνται οι δεσμεύσεις και τα χρονοδιαγράμματα. Όσον αφορά τις εργασίες στους πεζόδρομους, την πρώτη μέρα γίνεται η εκσκαφή, η τοποθέτηση των αγωγών και η επιχωμάτωση και τη δεύτερη μέρα πραγματοποιούνται οι ιδιωτικές συνδέσεις, ενώ την ίδια μέρα γίνεται η αποκατάσταση με την τοποθέτηση των κυβόλιθων και των πλακών. Επομένως η όχληση είναι πάρα πολύ μικρή και δεν ξεπερνά τις δύο μέρες. Κάθε μέρα προχωράμε 50-60 μέτρα. Εκεί που υπάρχουν δρόμοι, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τους πεζόδρομους, αλλά η επίστρωση γίνεται μετά από μια εβδομάδα, γιατί πρέπει αν γίνουν τα κουμπώματα» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ.
Οι εργασίες άρχισαν πριν λίγες μέρες επί της Τάκη Οικονομάκη, από την οδό Φιλελλήνων και χθες βρίσκονταν στην οδό Αγίου Νικολάου.
«Ο εμπορικός σύλλογος μας ζήτησε στην οδό Ερμού οι εργασίες να ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο και το αποδεχτήκαμε. Το πρώτο κομμάτι του έργου είναι από την οδό Γαλλίας μέχρι την οδό 28ης Οκτωβρίου με όλες τις καθέτους και σε δέκα μέρες θα έχουμε φτάσει στην οδό Καρτάλη. Όταν ολοκληρωθεί το κομμάτι αυτό, τότε θα πάμε από την 28η Οκτωβρίου μέχρι την παραλία. Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί όλο το έργο» είπε και ο κ. Κοπάνας.
Μάλιστα περιέγραψε και τις δυσκολίες που εμφανίζει το έργο, καθώς κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης των σωλήνων, εντοπίζονται άλλα υπόγεια δίκτυα, όπως της αποχέτευσης, των οπτικών ινών, του φυσικού αερίου. Και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην προκληθούν ζημιές.
Με αφορμή την αυριανή παγκόσμια ημέρα νερού ο κ. Κοπάνας παρουσίασε νέα αποτελέσματα από δειγματοληψίες του Μαρτίου στις παραμέτρους των οργανικών στοιχείων, των μετάλλων και των παρασιτοκτόνων, λέγοντας πως «δεν ανιχνεύτηκε απολύτως τίποτα. Επίσης υπάρχουν θεαματικές μειώσεις και στις τιμές των χλωριόντων, πολλές φορές κάτω από το μέσο όρο, ενώ μόλις μπουν στο δίκτυο και τα νερά της πηγής Καλιακούδας το νερό θα είναι ακόμη πιο ποιοτικό».

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Διαγωνισμός από ΔΕΥΑΜΒ για συντήρηση αντλιών

  Aνοιχτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό προκήρυξε η ΔΕΥΑΜΒ για την υπηρεσία «Συντήρησης αντλιών και αντλιών…

21 Μαρτίου 2024

Θάνατος από πνιγμό για τον 74χρονο στο λιμάνι του Βόλου – Εκκρεμούν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών

  Σε πνιγμό οφείλεται σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Θ», ο θάνατος του 74χρονου, ο οποίος…

21 Μαρτίου 2024

«Πλήρωσε ακριβά» τις διακοπές στις Β. Σποράδες

  Ακριβά «πλήρωσε» τις διακοπές του ένας 38χρονος Αθηναίος, ο οποίος το καλοκαίρι του 2021,…

21 Μαρτίου 2024

Στις Σποράδες τα μεγαλύτερα ύψη βροχής την Τετάρτη

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 20/03, ιδιαίτερα στα ανατολικά και…

21 Μαρτίου 2024

Τροχαίο – Μηχανάκι παρέσυρε πεζό

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μεταφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης (20/3), ένας άνδρας από τον Τύρναβο,…

21 Μαρτίου 2024

Δήμαρχος συστήνει στους δημότες να αποφεύγουν το νοσοκομείο της πόλης τους

Την αποφυγή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο δημόσιο νοσοκομείο της πόλης του συστήνει ένας δήμαρχος…

21 Μαρτίου 2024