Ελλάδα

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Εξετάζουμε την απόκτηση των F-35

Εφ’ όλης της ύλης μίλησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χριστοδούλου σε ομιλία του στους δημοσιογράφους. Ο ίδιος, μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα της επικαιρότητας, όπως για παράδειγμα, την απόκτηση των F-35, τη συνεργασία στο ΝΑΤΟ με τη Βόρεια Μακεδονία αλλά και την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Χαρακτηριστικά για το Αιγαίο ανέφερε: «Πάντα υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Δεν μπορούμε να απαντάμε σε κάθε δήλωση. Γιατί είναι αυτή η τουρκική μέθοδος να προκαλεί. Εμείς εργαζόμαστε για να μην δημιουργούνται τέτοιες συνθήκες». Για τα F-35, δήλωσε ότι: «είναι ένα σύστημα, το οποίο θα πρέπει να εξετάσουμε πώς μπορεί να ενσωματωθεί στο σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων. Τρέχει μια σχετική μελέτη ύψους τριών εκατομμυρίων, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη διετία. Αυτή η μελέτη μας δίνει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα μας δείχνει τι χρειάζεται για να ενταχθεί».

Για τη συνεργασία με τη Βόρεια Μακεδονία, ο ίδιος σημείωσε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι να εκπαιδεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους να μπουν στη νέα αντίληψη, από τη στιγμή που γίνονται μέλη του ΝΑΤΟ, χρειάζονται μια βοήθεια για να μπουν σε ένα νέο σύγχρονο βηματισμό. Δεν είναι καθόλου εύκολο οι νατοϊκές διαδικασίες. Ακόμη και για εμάς, πολλές φορές βρίσκουμε και σημεία που μας δυσκολεύουν ή πρέπει να ξεπεράσουμε. Βοηθώντας τους σε αυτήν την κατεύθυνση, θα μπορέσουμε να φέρουμε αυτούς τους ανθρώπους στην νατοϊκή αντίληψη, αλλά και σε μια συνεργασία, κυρίως αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Εμείς θέλουμε να τους βοηθήσουμε. Όπως είπα ο τροχός έχει ανακαλυφθεί».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το