Τοπικά

Αρ.Μπασδάνης: Μόνο ενωμένοι και αλληλέγγυοι θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία

Στο μήνυμά του για το Πάσχα ο πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητά μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, αυτή η Ανάσταση είναι διαφορετική από κάθε άλλη φορά, είναι πρωτόγνωρη. Εδώ και δύο περίπου μήνες, η χώρα μας βιώνει μία εφιαλτική περίοδο εγκλεισμού με τον φόβο της εξάπλωσης της πανδημίας που έχει πλήξει ολόκληρο τον πλανήτη.
Τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε έγκαιρα η Πολιτεία, είχαν – μέχρις ώρας – σωτήρια αποτελέσματα για τη δημόσια υγεία. Από την άλλη όμως πλευρά, είχαν επώδυνες, οδυνηρές συνέπειες για την εθνική οικονομία.
Η έκθεση του ΔΝΤ για την Παγκόσμια Οικονομία (World Economic Outlook), αν μη τι άλλο, προκαλεί σοκ.
Το «καλό σενάριο» προβλέπει για φέτος ύφεση 10% στην Ελλάδα, τη μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη, έναντι 9,1% για την Ιταλία που μετρά εκατόμβες νεκρών.
Η εκτίμηση για 272.000 νέους άνεργους και την ανεργία να καλπάζει στο 22,3%, με απώλεια 19 δισ. ευρώ κόβει την ανάσα όλων.
Όλα τα στοιχεία που έρχονται από οικονομικούς αναλυτές ανά τον κόσμο φανερώνουν ότι η Ανάσταση του Κυρίου θα προηγηθεί της Σταύρωσης των χιλιάδων επιχειρηματιών ανά την Ελλάδα.
Όλα δείχνουν ότι θα σηκώνουμε τον Σταυρό του μαρτυρίου για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη, μετά τη λήξη της μεγάλης αυτής περιπέτειας στην οποία έχουμε εισέρθει.
Ευχή όλων μας, η δοκιμασία να τελειώσει γρήγορα και η κυβέρνηση να πάρει εκείνα τα μέτρα, ώστε η δύσκολη αυτή περίοδος να γίνει η «χρυσή ευκαιρία» για μεγάλες αλλαγές στη λειτουργία του Κράτους που θα δώσουν τη ζωογόνο δύναμη για να ξανασταθεί στα πόδια του ο επιχειρηματικός κόσμος.
Το Επιμελητήριο Μαγνησίας δηλώνει – όπως πάντα άλλωστε – το παρών σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία στήριξης και τόνωσης της αγοράς.
Μόνο ενωμένοι και αλληλέγγυοι θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία και να βιώσουμε τη δική μας, πραγματική Ανάσταση. Χριστός Ανέστη!»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το