Ελλάδα

ΑΠΘ: Κατάληψη για μέτρα κατά κορονοϊού – Πρύτανης: Έχουν δίκιο οι φοιτητές

Οι φοιτητές ζητούν αυξημένα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στις φoιτητικές εστίες και μόνιμη παρουσία κλιμακίου του ΕΟΔΥ.

Συμβολική κατάληψη – παράσταση διαμαρτυρίας, χωρίς να έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής η παραμικρή ένταση, πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στην πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από ομάδα περίπου είκοσι φοιτητών που διαμένουν στις εστίες του ΑΠΘ. Οι φοιτητές ζητούν περισσότερο αυξημένα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στις φοιτητικές εστίες, με συχνή απολύμανση στους χώρους τους και μόνιμη παρουσία κλιμακίου του ΕΟΔΥ σε αυτές, ώστε να γίνονται συχνά τεστς.

«Οι φοιτητές έχουν απολύτως δίκιο. Τουλάχιστον τρεις φορές ζητήσαμε από τον ΕΟΔΥ να στείλε κλιμάκιο στις φοιτητικές εστίες και να πραγματοποιήσει τεστς, αλλά μας έγραψαν. Για σήμερα μας υποσχέθηκαν ότι θα στείλουν τελικά κλιμάκιο στις 12:00 το μεσημέρι στις εστίες και για δύο ώρες θα υποβάλουν τους φοιτητές σε τεστς. Αναμένουμε να δούμε, αν τελικά θα γίνει αυτό. Εμείς έχουμε ήδη ενημερώσει τους φοιτητές», τονίζει στο ethnos.gr ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου.

Να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, αποτελούμενες από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και αρκετά δίκυκλα, βρέθηκαν στους χώρους των φοιτητικών εστιών του ΑΠΘ, επειδή υπήρχε η πληροφορία ότι γινόταν πάρτι. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δε συνέβαινε, αλλά πραγματοποιούσαν συνέλευση οι οικότροφοι. Μόλις είδαν τους αστυνομικούς οι φοιτητές, προχώρησαν σε συνθήματα εναντίον τους. Οι αστυνομικοί, αφού διαπίστωσαν ότι δεν πρόκειται για πάρτι, αποχώρησαν από τις εστίες, χωρίς να σημειωθεί ένταση.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το