Τοπικά

Αποζημίωση 808.000 ευρώ διεκδικεί εταιρεία από τον Δήμο Σκοπέλου

Στις 19 Μαρτίου 2020 θα εκδικαστεί ενώπιον του Β΄ Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου η εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσε εταιρεία κατά του Δήμου Σκοπέλου με την οποία ζητεί το αστρονομικό ποσό των 808,216,47 ευρώ. Η ενάγουσα εταιρεία ζητεί την καταβολή του ποσού αποζημίωσης, πλέον νόμιμων τόκων, λόγω αδικοπραξίας από ζημία που υπέστη λόγω της μη έγκαιρης πληρωμής του έργου «Δρόμος Τζιλαλή-Έληος». Στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκοπέλου όρισε πληρεξούσιο δικηγόρο για να παραστεί στη συνεδρίαση κατά την εκδίκαση της υπόθεσης και να συντάξει δικόγραφο εκθέσεως απόψεων προκειμένου να αντικρούσει την αγωγή της εταιρείας.
Η υπόθεση χρονολογείται από το 2000 όταν η εταιρεία υπέγραψε με τον Δήμο Σκοπέλου σύμβαση για εργασίες που αφορούσαν στον δρόμο Τζιλαλή-Έληος.

Η εργολαβική εταιρεία, ζητεί αποζημίωση από τον Δήμο Σκοπέλου, για τη μεγάλη καθυστέρηση που υπήρξε στην καταβολή του ποσού της σύμβασης. Σημειώνεται ότι έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση και η εταιρεία πληρώθηκε για την εκτέλεση του έργου. Το ποσό της σύμβασης που είχε υπογράψει με τον Δήμο Σκοπέλου το 2000 ήταν 687.187 ευρώ, συν ΦΠΑ.
Η εταιρεία υποστηρίζει ότι εξαιτίας της καθυστέρησης στην πληρωμή αναγκάστηκε να προβεί σε δανεισμό από τράπεζες με αποτέλεσμα να υποστεί ζημία, που συνίσταται στο κόστος του δανεισμού, των τόκων και διαφόρων άλλων δαπανημάτων.

Η υπόθεση της εταιρείας με τον Δήμο Σκοπέλου είχε φτάσει μέχρι το Συμβούλιο Επικρατείας και όταν εκδόθηκε η απόφαση για την πληρωμή της εταιρείας ήδη είχε παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο φέρεται να πληρώθηκε το ποσό για τη σύμβαση που εκτέλεσε καθώς και τους τόκους.
Με την αγωγή της, η οποία θα εκδικαστεί στις 19 Μαρτίου, ζητεί και αποζημίωση από τον Δήμο. Συγκεκριμένα η εργολαβική εταιρεία ζητεί το ποσό των 608.216 ευρώ για αποζημίωση επειδή αναγκάστηκε να προχωρήσει σε τραπεζικό δανεισμό αλλά και περίπου 200.000 ευρώ για ηθική βλάβη για τη μείωση της φήμης και της αξιοπιστίας της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το