Τοπικά

Απόστολος Παπαδούλης: Είμαστε δίπλα στους «Ίωνες»

Αμέριστη στήριξη σε όλες τις δράσεις που προγραμματίζει η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, «Ίωνες» και ιδιαίτερα στη μεγάλη προσπάθεια για τη δημιουργία του «Σπιτιού των Ιώνων», υποσχέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Απόστολος Δ. Παπαδούλης, ο οποίος συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πολιτιστικής Εστίας.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος ενημερώθηκε από την πρόεδρο των «Ιώνων», Άννα Πετσιάβα – Παπανικολάου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για τις δραστηριότητες του συλλόγου και τα όσα προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα.
Συνεχάρη τους εκπροσώπους της Πολιτιστικής Εστίας, για την αξιέπαινηπροσπάθειά τους, σημειώνοντας πως με τα όσα κάνουν «πραγματοποιούν μια καινούργια μετάγγιση στην ιστορία και στο Βόλο, ο οποίος έχει μεγάλο πολιτιστικό έλλειμμα, είναι απαραίτητοι άνθρωποι που έχουν, εθελοντικά, τη διάθεση να προσφέρουν.»

Μετά τη συνάντηση, ο Απόστολος Δ. Παπαδούλης αναφέρθηκε στις πολιτιστικές δράσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του συνδυασμού του ΒΟΛΟΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, για τη Ν. Ιωνία σημειώνοντας ότι «ως νέα Δημοτική Αρχή θα πάρει μέτρα για την αξιοποίηση του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου, την αναβάθμιση του Πολιτιστικού Κέντρου σε πολυχώρο Πολιτισμού, ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης, την επαναλειτουργία του Ωδείου και για την ουσιαστική στήριξη σε ερασιτεχνικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές ομάδες.»
Συμπλήρωσε ότι» προβλέπεται η μετατροπή του χώρου του παλαιού κλειστού Κοιμητηρίου σε σημαντικό πνεύμονα πολιτισμού και αναψυχής, διατηρώντας τους οικογενειακούς τάφους και αναδεικνύοντας την ιστορία το καθώς και η αξιοποίηση και διαμόρφωση σε χώρο αναψυχής του δημοτικού χώρου στο πρώην ¨Καφενείο του Πέτρου”.»
«Θα συνεργαστούμε», κατέληξε, «με τους πολιτιστικούς μας συλλόγους, που διατηρούν ασίγαστη την μνήμη των χαμένων πατρίδων και μαζί τους θα διοργανώνουμε το διεθνές φεστιβάλ των «απανταχού Ελλήνων της προσφυγιάς». Στις σκληρές εποχές που ζούμε, οι άνθρωποι γιατρεύουμε τις πληγές του ξεριζωμού αναπαράγοντας τον πολιτισμό της μνήμης.»
Τον υποψήφιο Δήμαρχο Απόστολο Δ. Παπαδούλη, συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι: Τσιώμου Φούλη, Καράτσαλος Γιάννης, Τσιμπανάκος Δημήτρης, Παπαδοπούλου Αναστασία, Παπαδημητρίου Άννα Μαρία, Παγίδας Δημήτριος, Κιντά Ιωάννα.

Επίσκεψη στον ΕΑΣ Πηλίου

Επίσης ο κ. Απόστολος Παπαδούλης μαζί με τις υποψήφιες δημοτικές συμβούλους Ιωάννα Κιντά και Άννα Μαρία Παπαδημητρίου – Κλειδωνάρη, επισκέφθηκαν σήμερα τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Β. Σποράδων, στα Άνω Λεχώνια. Συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ιωάννη Διανελλάκη και τον Διευθυντή Αναστάσιο Ψοφογιώργο, οι οποίοι τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις και τους ενημέρωσαν για τα προβλήματα και τις προοπτικές του Συνεταιρισμού.
Ο Συνεταιρισμός αποτελεί πρότυπο συνεταιριστικής οργάνωσης και έχει προέλθει από τη συγχώνευση 19 πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πηλίου – Β. Σποράδων, η οποία μετατράπηκε και αυτή σε πρωτοβάθμιο αγροτικό συνεταιρισμό.

Ο κ. Παπαδούλης δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει στη νέα δημοτική αρχή, την άσκηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη, στην κτηνοτροφία και στην αλιεία, όπως αυτές καθιερώνονται με το νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Τόνισε ότι η αγροτική παραγωγή και μάλιστα η ποιοτική, αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για πολλές τοπικές κοινωνίες, όπως επίσης και για το σύνολο της εθνικής μας οικονομίας. Ότι αποτελεί υποχρέωση του Δήμου Βόλου να αναδείξει σε κυρίαρχο και πρωτεύον ζήτημα όλες εκείνες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και υπηρεσίες που θα παρέχονται από τους αγρότες που έχουν αγροτικές εκμεταλλεύσεις μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Βόλου, ώστε οι αγρότες να επιτυγχάνουν ελκυστικές τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να τους εξασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση. Ότι θα προωθήσει τη δημιουργία οργανώσεων παραγωγών, ώστε να επιτευχθεί η διάθεση στην αγορά των προϊόντων που παράγονται από τα μέλη τους, καθώς και η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον καλλιεργητικών πρακτικών, τεχνικών παραγωγής και πρακτικών διαχείρισης αποβλήτων.
Ο κ. Παπαδούλης εντυπωσιάστηκε από την οργάνωση του Συνεταιρισμού, την αρτιότητα των εγκαταστάσεων, την εργατικότητα των υπαλλήλων, που όπως τον διαβεβαίωσαν λειτουργούν σαν οικογένεια και την άριστη εξυπηρέτηση των αγροτών, οι οποίοι υπέβαλαν τις δηλώσεις ενιαίας ενίσχυσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το