Τοπικά

Αποστολάκης για εργοστάσιο SRF: Διαπράττουν ύβρη απέναντι σε χιλιάδες ανθρώπους υποθηκεύοντας το μέλλον τους

Ο Ιάσονας Αποστολάκης καταγγέλλει τον Δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας ότι διαπράττουν ύβρη απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και υποθηκεύουν το μέλλον τους, επιμένοντας στη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής SRF. Λίγη ώρα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για επίμαχο θέμα, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στον Βόλο, με ανάρτησή του στο FB ο Ιάσονας Αποστολάκης προειδοποιεί τον Αχ. Μπέο ότι η αλαζονική συμπεριφορά φέρνει ανατροπή της κοινωνικής ισορροπίας και θα έρθει η ώρα να το διαπιστώσει, όπως και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, με οδυνηρό για αυτούς τρόπο και αποκαθήλωση.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Προ συντριβής ηγείται ύβρις, προ δε της πτώσεως υπερηφάνεια.
(Παλαιά Διαθήκη (Παροιμίαι ΙΣΤ’ 18) ή ας απευθυνθούν στον επίτιμο Δημότη Γέροντα Εφραιμ)
Ας το έχει υπ΄ όψη του ο Δήμαρχος Βόλου.
Ο αλαζόνας κ. Δήμαρχος και οι συν αυτώ (Περιφέρεια Θεσσαλίας που βιάζεται να κλείσει την διαβούλευση) μάλλον δεν έχουν διδαχτεί τίποτα από την ιστορία .
Τη στιγμή που δρομολογούν να μετατρέψουν με το έτσι θέλω τη Μαγνησία σε ένα τεράστιο σκουπιδότοπο το τελευταίο που λογαριάζουν είναι η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.
Νομίζουν πως επειδή έχουν να κάνουν με κόσμο ελλιπέστατα ενημερωμένο δυστυχώς και με ευθύνη της μεγαλύτερη μερίδα των τοπικών ΜΜΕ, αυτός ο κόσμος είναι παραδομένος εντελώς. Είπαν λοιπόν πως αφού δεν αντιδρούν ας τους τα φορτώσουμε όλα . Και νέες χωματερές και νέα εργοστάσια και ότι άλλο μας κάνει κέφι.
Η αλαζονεία τους δεν τους επέτρεψε να δουν ότι το παρατράβηξαν .
Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι διαπράττουν ύβρη απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και θίγουν την τιμή και την αξιοπρέπεια τους , υποθηκεύοντάς το μέλλον.
Δεν κατάλαβαν ότι το ποτήρι κάποια στιγμή θα ξεχειλίσει και εκεί που ήθελαν τα πολλά θα χάσουν και τα λίγα.
Η αλαζονική συμπεριφορά από την αρχαιότητα αποτελούσε παραβίαση της ηθικής τάξης και απόπειρα ανατροπής της κοινωνικής ισορροπίας.
Ο κ. Δήμαρχος, Ο Περιφερειάρχης και οι διακοσμητικοί έως τώρα Δήμαρχοι που συμμετέχουν στο ΣΥΔΙΣΑ με την αλαζονεία τους οι πρώτοι δυο , με τη αδιαφορία τους οι τελευταίοι, έχουν ανάψει φωτιά. Στο Βόλο και τη Μαγνησία και θα έρθει η ώρα να το διαπιστώσουν με οδυνηρό για αυτούς τρόπο και αποκαθήλωση. Βέβαια ίσως να είναι αργά για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Αλλά τους νοιάζει;
Από τη μια έχουμε την επιχειρούμενη προσπάθεια να γίνει ο Δήμος Βόλου και ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων πλασιέ SRF στην τσιμεντοβιομηχανία. Το ζήτημα της επιδείνωσης τη αέριας ρύπανσης είναι ζήτημα όμως που ούτως ή άλλως υπάρχει ήδη (Η ΑΓΕΤ μπορεί να καίει πολύ παραπάνω ποσότητες από αυτές που θα παράγει μονάδα, άρα θα εισάγει ούτως ή άλλως) και φυσικά πρέπει αν αντιμετωπιστεί.
Από την άλλη όμως και καύση ΄΄εναλλακτικών καυσίμων΄΄ να μην γινόταν ακριβώς δίπλα μας, η προτεραιότητα για παραγωγή SRF από σύμμεικτα απόβλητα χωρίς να προηγείται διαλογή στην πηγή σημαίνει οριστικά αντίο ανακύκλωση ούτως ή άλλως. Καθότι αυτές οι μονάδες χρειάζονται τεράστιες ποσότητες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κίνητρο για ανακύκλωση.

Συλλογικότητες, οικολογικές κινήσεις, δημοτικές παρατάξεις και περιφερειακές παρατάξεις, πρόσωπα με προσφορά και αγωνία για το μέλλον της πόλης και της περιοχής, όσο σοβαρές, ιδεολογικές και προγραμματικές είναι οι διαφορές τους δεν έχουν άλλο δρόμο. Ο περιβαλλοντικός ρατσισμός σε βάρος της Μαγνησίας τους υποχρεώνει να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να συναποφασίσουν ένα κοινό πλαίσιο αρχών και δράσεων για την αποφυγή αυτού του οικολογικού εγκλήματος.
Πρέπει να έρθει η ώρα, αυτά τα διαφορετικά σχήματα θα βρεθούν στους ίδιους δρόμους μαζί με χιλιάδες ανθρώπους από το Βόλο και όχι μόνο, που δεν ανέχονται άλλο την ύβρη των αλαζόνων της εξουσίας .
Μετά την ύβρη έρχεται η Νέμεσις .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το