Τοπικά

Απολογήθηκαν τρία υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ μετά από μηνύσεις της ΕΡΓΗΛ

Συνεχίζεται ο κύκλος των απολογιών υπηρεσιακών στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ μετά τις μηνύσεις που έχει καταθέσει η ΕΡΓΗΛ και τις διώξεις που έχουν ασκηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.

Χθες ήταν η σειρά τριών ακόμη υπηρεσιακών στελεχών της Επιχείρησης, να απολογηθούν στον ανακριτή Βόλου για τις μηνύσεις της τεχνικής εταιρείας ΕΡΓΗΛ εις βάρος τους, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της συνέργειας σε ψευδή βεβαίωση. Τα τρία υπηρεσιακά στελέχη που κατηγορούνται, ήταν μέλη των επιτροπών παραλαβής και ποσοτικών αποκλίσεων της ΔΕΥΑΜΒ το 2014. Σύμφωνα με όσα έγινα γνωστά μετά τις απολογίες τους, φέρεται να δήλωσαν ότι κατέγραψαν αυτά που επιμέτρησαν και διαπίστωσαν στο έργο. Και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες τους. Άλλα τρία υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ αναμένεται να απολογηθούν μεθαύριο Παρασκευή, οπότε και κλείνει ο κύκλος των απολογιών. Οι διώξεις είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Στο μεταξύ, όπως επισήμανε ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορούμενων, δικηγόρος Βόλου Ν. Παπαπέτρος, μετά τις μηνύσεις της ΕΡΓΗΛ, παρατηρείται το φαινόμενο, όχι μόνον στη ΔΕΥΑΜΒ, αλλά και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις, να υπάρχει ανασφάλεια μεταξύ των υπαλλήλων που εμπλέκονται σε υποθέσεις παραλαβής έργων και διεκπεραιώσεις συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρίες, καθώς υπό τον φόβο τυχόν διώξεων, οι υπάλληλοι αρνούνται ή επικαλούνται διάφορα προσκόμματα, για να συμμετάσχουν στις εν λόγω επιτροπές. Αρνούνται δηλαδή να αναλάβουν ευθύνες σε επιτροπές και όργανα, που εκ των πραγμάτων το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι πάντα αρεστό στους αντισυμβαλλόμενους, καθώς η υπηρεσία δεν τους καλύπτει και στα τυχόν δικαστικά έξοδα. Αυτό, πρόσθεσε ο κ. Παπαπέτρος, έχει ως συνέπεια, να προκαλούνται δυσλειτουργίες στις εν λόγω δημόσιες υπηρεσίες, επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το