Τοπικά

Απολογισμός έργου από τον Δημήτρη Εσερίδη

Σε απολογισμό έργου προχώρησε με ανακοίνωσή του ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσερίσης, ευχόμενος στη νέα Δημοτική Αρχή να πετύχει. Μεταξύ άλλων αναφέρει:
Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2014 που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου Αλμυρού, σκοπός και στόχος μας ήταν να μπορέσουμε να πάμε τον Δήμο μας ψηλά και να τον βάλουμε σε μια τροχιά ανάπτυξης.

Σήμερα αισθάνομαι υπερήφανος γιατί κατορθώσαμε ο Δήμος Αλμυρού να είναι μέσα στους 10 πρώτους Δήμους της Ελλάδας, στην αποτελεσματικότητα για την υλοποίηση επενδύσεων, σύμφωνα με την αξιολόγηση του Κέντρου Μελετών «Μάρκος Δραγούμης».
– Δημιουργήσαμε το αμαξοστάσιο του Δήμου, όπου συγκεντρώθηκαν όλα τα μηχανήματα, και πραγματοποιήθηκαν σημαντικές αγορές (τρακτεράκια για το πράσινο, μισινέζες), με στόχο τη βελτίωση ποιότητας ζωής των πολιτών μέσα από τη διατήρηση μια καθαρής πόλης σε όλο το σύνολο του Καλλικρατικού Δήμου.
– Μειώσαμε τα δημοτικά τέλη κατά 40% όταν οι άλλοι Δήμοι έκαναν αυξήσεις. Μειώσαμε το τέλος κοινοχρήστων χώρων από 10 και 25 ευρώ που ήταν, στο 1 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο σε όλα τα καταστήματα.

– Υποστηρίξαμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Δομές όπως το Βοήθεια στο Σπίτι και Κοινωνική Μέριμνα συνέχισαν τη λειτουργία τους. Υλοποιούμε τα προγράμματα Επισιτιστικής και Υλικής Συνδρομής προς τους Απόρους, Στέγασης και Επανένταξης Αστέγων, Κέντρου Κοινότητας Αλμυρού που αποτελούν σημαντικοί πόροι για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
– Δώσαμε πολύ μεγάλη σημασία στη στελέχωση και στη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Υπάλληλοι της κοινωνικής υπηρεσίας, καθαρίστριες σχολείων, παιδικού σταθμού, ΚΔΑΠ πληρώνονταν κανονικά κάθε μήνα ενώ παλιά πληρωνόντουσαν κάθε 6 έως 8 μήνες. Διεκδικήσαμε προσλήψεις υπαλλήλων για να ενισχύσουμε την Τεχνική και Οικονομική Υπηρεσία και πετύχαμε την κατανομή των θέσεων από το υπουργείο Εσωτερικών.
– Στηρίξαμε τον Πολιτισμό χρηματοδοτώντας το 5ο Συνέδριο Αλμυριώτικων Σπουδών και εκδίδοντας τα πρακτικά του 4ου και 5ου Συνεδρίου. Το κυριότερο, όμως, όλων είναι ότι χρηματοδοτήθηκε, μέσω της Φιλαρχαίου Εταιρείας, ένα βιβλίο δερματόδετο με την ιστορία του Αλμυρού, ως παρακαταθήκη για τις ερχόμενες γενιές.
– Σημαντικά έργα για τον αθλητισμό είτε υλοποιήθηκαν, είτε έχουν δρομολογηθεί.
Καταβλήθηκε προσπάθεια και έγινε σημαντικό έργο στον τομέα των υποδομών.
Στον οικονομικό τομέα, αντιμετωπίσαμε καθημερινά δικαστικές αγωγές με μεγάλα ποσά που κάποια από αυτά δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.
Εύχομαι στη νέα Δημοτική Αρχή να πετύχει. Το οφείλει στον τόπο μας και στους κατοίκους του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το