Τοπικά

Απολογισμός έργων από τη δημοτική αρχή Αλμυρού 

Ο δήμαρχος Αλμυρού παρουσίασε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής της περιόδου Σεπτεμβρίου 2017- Αυγούστου 2018. Βαρύτητα έδωσε στην οικονομική διαχείριση του Δήμου, δηλώνοντας υπερήφανος. «Διατηρήσαμε τη μείωση των δημοτικών τελών καθαρισμού και φωτισμού, τόσο στις κατοικίες και τα καταστήματα, όσο και στις επιχειρήσεις, καθώς και το τέλος των κοινοχρήστων χώρων στο 1 ευρώ το τετραγωνικό. Διατηρήσαμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης τόσο με τους προμηθευτές και τους αναδόχους των έργων όσο και με όλους τους πολίτες. Σχεδιάσαμε και υποβάλλαμε προτάσεις υλοποίησης έργων υποδομής. Προχωρήσαμε στην εκτέλεση σημαντικών έργων για τον Δήμο μας. Στηρίξαμε τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, τόνισε και άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση που άνοιξε όλα τα θέματα του Δήμου και τον καλούσε να απολογηθεί για τις αποφάσεις του.

Ο ίδιος έκανε απολογισμό, όπου μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν έργα που είτε έχουν ήδη ξεκινήσει, είτε έχουν δρομολογηθεί, όπως:
Η ανάπλαση των εισόδων της πόλης του Αλμυρού: Έχει υποβληθεί πρόταση στο ΠΕΠ Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ.
Το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Αλμυρού που αφορά στην αναβάθμιση των καταστημάτων του Αλμυρού και του κέντρου της πόλης, με προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ.
Η ανάπλαση του πάρκου στα Πλατάνια στον Αλμυρό με την κατασκευή ανοιχτού αμφιθεάτρου και προϋπολογισμό 430.000 ευρώ.
Η δημιουργία ενός Κέντρου για τους Ενάλιους Αρχαιολογικούς Χώρους στην Αμαλιάπολη με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ για το οποίο έχει υποβληθεί πρόταση.
Η αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Ανάβρα, με προϋπολογισμό 1.177.000 ευρώ για το οποίο υποβλήθηκε πρόταση.
Η ασφαλτόστρωση του δρόμου προς τον Ενιπέα, με προϋπολογισμό 1.130.000 ευρώ που υποβλήθηκε επίσης στο υπουργείο Εσωτερικών.
Η ανάπλαση του αλσυλλίου στον Πλάτανο και η ανάπλαση της πλατείας στην Ευξεινούπολη με συνολικό προϋπολογισμό 600.000 ευρώ που είναι έτοιμα προς δημοπράτηση.
Η επισκευή και η συντήρηση σχολικών κτιρίων, με προϋπολογισμό 220.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εσωτερικών και είναι έτοιμο προς δημοπράτηση.
Η ασφαλτόστρωση του δρόμου προς Ζηρέλια, του δρόμου στη Μαγγανίτσα Πλατάνου και του δρόμου στη θέση «Αμπέλια» Σούρπης, με προϋπολογισμό 1.094.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχει δημοπρατηθεί.
Η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης Αμαλιάπολης, που έχει ξεκινήσει η κατασκευή του.
Η αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Αλμυρού – Ευξεινούπολης που είναι από αμίαντο, με προϋπολογισμό 1.140.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και έχει δημοπρατηθεί.
Η συντήρηση αγροτικών δρόμων σε όλο τον Δήμο Αλμυρού, με συνολικό προϋπολογισμό 620.000 ευρώ, που εκτελείται.
Η κατασκευή σκεπαστής λαϊκής αγοράς στον Αλμυρό, με προϋπολογισμό 1.300.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από ΣΑΤΑ και Τακτικά Έσοδα του Δήμου, που έχει δημοπρατηθεί.
Η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Ευξεινούπολη, που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος, με προϋπολογισμό 1.955.000 ευρώ που εκτελείται.
Η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης στη Σούρπη και στην Αγία Τριάδα, με προϋπολογισμό 5.250.000 ευρώ και χρηματοδότηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος, που εκτελείται.
Η ανέγερση του νηπιαγωγείου Σούρπης, με προϋπολογισμό 510.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Υποδομών και από Τακτικά Έσοδα του Δήμου και υλοποιείται.
Η ασφαλτόστρωση του δρόμου Νηες Σούρπης – Αγία Μαρίνα Πτελεού, με προϋπολογισμό 1.500.000 και χρηματοδότηση από το υπουργείο Οικονομίας. Πρόκειται για ένα αναπτυξιακό έργο για το οποίο έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και θα υποβληθεί πρόταση προς χρηματοδότηση.
Η εκπόνηση μελετών στατικής επάρκειας για δημοτικά και σχολικά κτίρια, με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ που χρηματοδοτήθηκε από ΣΑΤΑ και Τακτικά Έσοδα του Δήμου και η οποία έχει ολοκληρωθεί.
Η εκπόνηση μελέτης για το 5ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού, με προϋπολογισμό 44.000 ευρώ που χρηματοδοτήθηκε από ΣΑΤΑ και Τακτικά Έσοδα του Δήμου και η οποία έχει ολοκληρωθεί.
Η κατασκευή παιδικών χαρών, με προϋπολογισμό 240.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εσωτερικών και από Τακτικά έσοδα του Δήμου και πρόκειται σύντομα να δημοπρατηθεί.
Η προμήθεια μηχανημάτων έργου για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου, με προϋπολογισμό 274.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εσωτερικών και από Τακτικά Έσοδα του Δήμου και πρόκειται σύντομα να δημοπρατηθεί.
Η αντικατάσταση λαμπτήρων οδοφωτισμού σε όλο τον Δήμο, με συνολικό προϋπολογισμό 300.000 ευρώ που χρηματοδοτήθηκε από Τακτικά Έσοδα του Δήμου. Το μεγαλύτερο τμήμα του έχει ολοκληρωθεί.
Η τοποθέτηση χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Αλμυρού «Αθανάσιος Ραγάζος», με προϋπολογισμό 30.000 ευρώ, χρηματοδότηση από Τακτικά Έσοδα του Δήμου, που έχει ολοκληρωθεί.
Η διαμόρφωση κοινόχρηστης οδού Σούρπης – Αγίας Τριάδας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 65.000,00€ με χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ και ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ, δημοπρατήθηκε και αναμένεται η συμβασιοποίησή του. Το έργο προτάθηκε για την ασφαλέστερη κίνηση των πολιτών.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο Σιμόνι «εκτέλεσε» τη Νίκη – Ηττήθηκε 3-1 από τον Μακεδονικό χάνοντας και πέναλτι

Ο Σιμόνι αποδείχθηκε ο «εκτελεστής» της Νίκης, αφού με το «χατ τρικ» που σημείωσε χάρισε…

24 Μαΐου 2024

Προς αποχώρηση ο Λούνα – Δύσκολα ο Ισπανός αμυντικός θα παραμείνει στον Βόλο

Μετά την αποχώρηση από τον Βόλο του βασικού δεξιού οπισθοφύλακα Νικολάι Άλχο, είναι πολύ πιθανό…

24 Μαΐου 2024

Στο συνέδριο της ΕΝΠΕ η Αντιπεριφερειάρχης Άννα – Μαρία Παπαδημητρίου

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας - Β. Σποράδων συμμετείχε στο διήμερο θεματικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας,…

24 Μαΐου 2024

Ανοιχτή επιστολή στα παιδιά που θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις

  Του Νικόλαου Παντελίδη Όπως απέδειξε η πραγματικότητα, τα πτυχία δεν είναι ασφαλής δρόμος για…

24 Μαΐου 2024

ΔΕΥΑΜΒ: Αναστολές υδροδότησης

Από τη ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνεται ότι: Ενημερώνουμε ότι, από την Τρίτη 28 Μαΐου η υπηρεσία θα…

24 Μαΐου 2024

«Ο ουρανός μιλά ελληνικά – Οι αστερισμοί στην ελληνική μυθολογία» – Ένα ταξίδι στα μυστήρια του σύμπαντος σε βιβλίο

  Η Εταιρία Αστρονομίας & Διαστήματος προσκαλεί σε μία βραδιά στην οποία η μαγεία του…

24 Μαΐου 2024