Τοπικά

Αποφασίζουν για μπλόκα οι αγρότες σε Αερινό-Αλμυρό

Μεθαύριο Παρασκευή 25 Ιανουαρίου πρόκειται να αποφασίσουν οι αγρότες του Αερινού και των γύρω χωριών για το στήσιμο μπλόκου την ερχόμενη Δευτέρα 28 του μήνα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει ανακοινώσει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Αντίστοιχη απόφαση θα λάβει σήμερα και ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης, ενώ αύριο Πέμπτη έχει προγραμματιστεί πανθεσσαλική συνάντηση στα Φάρσαλα.

Η συνάντηση των αγροτών του Αερινού θα γίνει την Παρασκευή στις 6.30 μ.μ. στην καφετέρια «Κοσμοθεωρία» και ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκ. Αγγελής απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή. «Θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους για το αγωνιστικό πλαίσιο και θα αποφασίσουμε για το στήσιμο μπλόκου την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στον κόμβο Αερινού, κάτω από την αερογέφυρα της ΠΑΘΕ. Πρέπει με την παρουσία μας να στείλουμε το μήνυμα ότι τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου είναι τεράστια και επιτέλους οι αρμόδιοι οφείλουν να στρέψουν το βλέμμα τους στον πρωτογενή τομέα και να δώσουν λύσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στον Αλμυρό
Όπως προαναφέρθηκε, σήμερα Τετάρτη ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης θα πραγματοποιήσει σύσκεψη σε καφενείο στον πεζόδρομο της Ευξεινούπολης προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Στα μπλόκα ο Αγροτικός Σύλλογος Νοτίου Πηλίου
Ο Αγροτικός Σύλλογος Νοτίου Πηλίου με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Πανελλαδικής των μπλόκων για κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης πήρε την απόφαση να κατεβεί στα μπλόκα».
Παράλληλα καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους και αυτοαπασχολούμενους να αγωνιστούν μαζί για:
-Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους, να σταματήσει το αίσχος των «ανοιχτών τιμών». Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες.
-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού των προϊόντων και των ζημιών στην παραγωγή, για τις οποίες δεν φέρουν ευθύνη οι παραγωγοί.
-Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες, κατάργηση των χαρατσιών.
-Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου, συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια.
-ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.
-Να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις, κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο και
-Επαναφορά των επιδοτήσεων των τεσσάρων στρεμμάτων στους αγρότες που φέτος έχουν κοπεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το