Πολιτισμός

Από τις 5 Δεκεμβρίου “Ο Μικρός Πρίγκιπας” στην Παλαιά Ηλεκτρική

ArticleLittlePrince3

Στην τελική φάση προετοιμασίας για την έναρξη των παραστάσεων του θεατρικού έργου «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ βρίσκεται η παιδική σκηνή του ΔΟΕΠΑΠ-Δη.Πε.Θε. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δακτυλά, αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου.
Η πρεμιέρα των παραστάσεων για το κοινό θα γίνει την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 21:00 στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής. Η παράσταση, που εντάσσεται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης για το 2014 μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες αφού κάθε ένας από αυτούς μπορεί να κάνει μια διαφορετική «ανάγνωση» του έργου. Για τον λόγο αυτό εκτός από τις καθημερινές προγραμματισμένες πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία έχουν προγραμματιστεί και βραδινές παραστάσεις για το κοινό. Πρωινές παραστάσεις για μαθητές σχολείων θα πραγματοποιηθούν στις 10, 11,12,17,18 & 19 Δεκεμβρίου και ώρα 11:30 . Η δεύτερη παράσταση για το κοινό θα δοθεί το Σάββατο 3 Ιανουαρίου στις 20:00, στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν τον Ιανουάριο σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.
Αναλυτικά οι συντελεστές της παράστασης, οι οποίοι ανήκουν στο καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης μας, είναι:
Σκηνοθεσία-απόδοση: Δημήτρης Δακτυλάς (Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου), Μουσική: Νίκος Αδρασκέλας, Σκηνικά: Κωνσταντίνος Κομνηνός, Κοστούμια: Νικολέτα Καίση, τους ρόλους της παράστασης ερμηνεύουν γνωστοί και νεότεροι ηθοποιοί της πόλης και συγκεκριμένα οι : Λήδα Τουλουμάκου, Δημήτρης Δακτυλάς, Αντώνης Κουτσελίνης, Σταμάτης Παγασαίος , Αποστόλης Τσιρώνης, Ειρήνη Κουτρουμάνου, και Μαρία Πράντζου.

Η νέα παραγωγή του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π -ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου είναι ένα παραμύθι πασίγνωστο και διαχρονικό για όλες τις ηλικίες αφού εδώ και εβδομήντα χρόνια συναρπάζει και συγκινεί μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για τη μαγική ιστορία του μικρού πρίγκιπα που δεν θα μεγαλώσει ποτέ και δεν θα βασιλέψει πουθενά. Αν και η υπόθεση του έργου θεωρείται παιδική ο Μικρός Πρίγκιπας κάνει μερικές βαθυστόχαστες και ιδεαλιστικές παρατηρήσεις σχετικά με τη ζωή και την ανθρώπινη φύση. Το έργο είναι ένα συμβολικό παραμύθι με ποιητική γραφή που έχει αυτοβιογραφικά στοιχεία από τις εμπειρίες του πιλότου συγγραφέα του. Η ουσία της παράστασης περιέχεται στις ατάκες που βγαίνουν από το στόμα της αλεπούς προς τον μικρό Πρίγκιπα: ¨Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνον με την καρδιά. Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια¨ και. “Είσαι υπεύθυνος για πάντα, γι’ αυτό που έχεις εξημερώσει” ,”Ο χρόνος που πέρασες με το τριαντάφυλλό σου είναι αυτό που το κάνει ξεχωριστό για σένα”, ¨Δεν υπάρχουν εμπορικά που να πουλάνε φίλους, οι άνθρωποι δεν έχουν πια φίλους¨, ¨Τα αστέρια είναι όμορφα γιατί σε ένα από αυτά υπάρχει ένα λουλούδι που δεν το βλέπουμε¨.

Πληροφορίες για τις παραστάσεις – εισιτήρια: «Δίαυλος», Τοπάλη 14, τηλέφωνο 24210-25363. Κρατήσεις για τα Σχολεία στο τηλέφωνο 24210-33692 από Δευτέρα – Παρασκευή 9:00-12:00.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το