Ελλάδα

Από τις 25 Δεκεμβρίου η 10ήμερη καραντίνα των επιβατών από Μεγάλη Βρετανία

Ακόμα μία αλλαγή για τους ταξιδιώτες από τη Μεγάλη Βρετανία φέρνει νέα αεροπορική οδηγία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), η οποία ορίζει ότι η 10ήμερη καραντίνα θα ισχύσει μεν, αλλά όχι από σήμερα όπως είχε ανακοινωθεί τη Δευτέρα, αλλά από την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου, ημέρα των Χριστουγέννων. Εως τότε οι επιβάτες που θα φτάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινται σε καραντίνα επτά ημερών.

Συγκεκριμένα, η τελευταία ΝΟΤΑΜ της ΥΠΑ αναφέρει:

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την αλλαγή στην ημερομηνία έναρξης ισχύος της νέας αεροπορικής οδηγίας (notam) για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία θα ισχύει από την Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου, και ώρα 06.00 το πρωί έως την Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο υπόκεινται ήδη σε επταήμερο (7) υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό, ενώ από τις 25 Δεκεμβρίου 2020 η καραντίνα θα έχει διάρκεια δέκα ημέρες. Όσον αφορά τα υπόλοιπα δεδομένα της notam για το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένουν και ισχύουν ως έχουν ανακοινωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός της καραντίνας οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινται σε rapid test. Προκειμένου να βγουν από την καραντίνα οι αφιχθέντες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί η περίοδος του αποκλεισμού τους, το οποίο να είναι αρνητικό για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού.

Επίσης, συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό συμπεριλαμβανομένων και των ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) τεστ 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF προκειμένου να εισέρθουν στην ελληνική επικράτεια.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το