Τοπικά

Από την κακοποίηση ζώων, στην κακοποίηση των ανθρώπων – Ανοιχτή εκδήλωση σήμερα στον Βόλο

Μια … μοναδική ευκαιρία για ενημέρωση, τόσο για όποιον ενδιαφέρεται για την όμορφη συνύπαρξή μας με τα ζωάκια, όσο και για όποιον θέλει να αποκτήσει επιπλέον γνώση για την ψυχολογία που διέπει τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και ζώου, τη νομική διάσταση του θέματος, αλλά και τις συμβουλές-οδηγίες, που πρέπει να γνωρίζουμε από τους κτηνιάτρους, μέσα από μια συζήτηση με ειδικούς, αλλά και όσους αγαπούν τους τετράποδους φίλους, θα έχουν όσοι συμμετάσχουν στην εκδήλωση που προγραμματίζεται σήμερα στις 5 το απόγευμα. Πιο συγκεκριμένα, μετά από πρωτοβουλία και πρόταση του ειδικού συμβούλου Ψυχικής Υγείας – ψυχοθεραπευτή κ. Αθανάσιου Κωτούλα, με τη συνεργασία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των 16ου και 30 ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση, με κεντρικό θέμα: «Από την κακοποίηση ζώων, στην κακοποίηση των ανθρώπων και αντίστροφα». Η εκδήλωση, θα γίνει σήμερα στις 5 μ.μ., στο αμφιθέατρο των 16ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου (Ορφανοτροφείου 4, Βόλος – είσοδος ελεύθερη), με τη συμμετοχή του γνωστού παρουσιαστή και εθελοντή φιλοζωικών δράσεων Γ. Μαυρίδη και επιστημόνων της πόλης μας, με το εξής πρόγραμμα:

Πρόγραμμα
Ώρα 17.00 με 18.00: Βιωματική δράση για παιδιά «Η σχέση μας με τα ζώα», με το Γιώργο Μαυρίδη (ανοικτό κάλεσμα για όσα παιδιά επιθυμούν να συμμετάσχουν). Ώρα 18.00 με 20.00 : Ενημερωτική Διαδραστική Εκδήλωση, με ομιλητές Σταμόπουλος Παύλος, Ιδιώτης κτηνίατρος – πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Νομού Μαγνησίας. Μπακαλιάνος Βασίλειος, δικηγόρος – διαπιστευμένος διαμεσολαβητής. Κωτούλας Αθανάσιος, ειδικός σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – ψυχοθεραπευτής Μαυρίδης Γιώργος, καλλιτέχνης – παρουσιαστής – εθελοντής Φιλοζωικών Δράσεων.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με έρευνες, υπάρχει μεγάλη συνάφεια ανάμεσα στην κακοποίηση ζώων και ανθρώπων. Η βία είναι ένας κύκλος. Και συνήθως ο θύτης έχει υπάρξει θύμα και το αντίστροφο. Αν κάτι μας λείπει, αυτό είναι η παιδεία και κατ’ επέκταση οι κοινωνικές δεξιότητες στη συμπεριφορά μας. Βάζοντας εμάς στη θέση εκείνου που πονάει, τότε μόνο αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της καταστροφής

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το