Ελλάδα

Από τα Σεπόλια και το Παγκράτι σχεδίαζε τις επιθέσεις του ο Αμπαούντ

abaoud

Δυο κρησφύγετα στην Αθήνα σε Σεπόλια και Παγκράτι διατηρούσε ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, όπως προέκυψε από ελληνογαλλικές έρευνες.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, αυτό επιβεβαιώθηκε από την έρευνα της γαλλικής αστυνομίας με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) της ΕΛ.ΑΣ. Γενετικό αποτύπωμα του Αμπαούντ που εστάλη στις ελληνικές διωκτικές αρχές, μετά την «εξουδετέρωσή» του σε προάστιο του Παρισιού, ταυτοποιήθηκε με «ορφανό» ίχνος DNA που υπήρχε καταχωρισμένο στη βάση δεδομένων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το συγκεκριμένο «ορφανό» γενετικό αποτύπωμα είχε συλλεγεί από τα δύο διαμερίσματα που ερεύνησε τον περασμένο Ιανουάριο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε Παγκράτι και Σεπόλια, στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης Ελλάδας-Βελγίου για την εξάρθρωση πυρήνα τζιχαντιστών που προετοίμαζε επιθέσεις κατά αστυνομικών στόχων στο Βέλγιο.

Η ταυτοποίηση των δειγμάτων DNA επιβεβαιώνει πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες στις αρχές του έτους ο Αμπαούντ συντόνιζε από την Αθήνα σχέδιο αιματηρών επιθέσεων στο Βέλγιο ή και στη Γαλλία.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το