Τοπικά

Από τα χαράματα για το σχολείο – Μαθητές περιμένουν 3 ώρες καθημερινά στο δρόμο για το ΕΠΑΛ Αγριάς

Από τα χαράματα ξυπνούν αρκετοί μαθητές του ΕΠΑΛ Αγριάς, καθώς διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως το Μούρεσι, το Ξουρίχτι και θα πρέπει να διανύσουν μια απόσταση ακόμη και 1,5 ώρας για να φτάσουν στο σχολείο.
Ωστόσο γι’ αυτούς πρωτεύον είναι η θέληση για την απόκτηση της γνώσης, των παιδαγωγικών ερεθισμάτων και η διεύρυνση των κοινωνικών και πνευματικών τους οριζόντων μέσα από την εκμάθηση μιας ειδικότητας.

«Διαθέτουμε μαθητές από πολλά χωριά του Νοτίου και Ανατολικού Πηλίου, καθώς είμαστε το πιο κοντινό ΕΠΑΛ προς αυτές τις περιοχές, ενώ διαθέτουμε και τομείς, όπως οικονομίας, πληροφορικής, γεωπονίας που συνδέονται με τις οικονομικές δραστηριότητες αυτών των κοινωνιών» τόνισε ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Αγριάς κ. Νίκος Μπαμπανίκος και πρόσθεσε πως «φέτος τα ΕΠΑΛ σημείωσαν αύξηση στο μαθητικό δυναμικό τους. Στο ΕΠΑΛ Αγριάς η αντίστοιχη αύξηση που αγγίζει ακόμη και το 35%. Πιο συγκεκριμένα πέρυσι το σχολείο είχε 120 μαθητές και φέτος διαθέτει 155 μαθητές. Και ένας βασικός λόγος για την τόνωση του αριθμού των μαθητών είναι η αύξηση του ποσοστού εισακτέων στα πανεπιστήμια, όπου από 1% που ήταν πέρυσι ανά Τμήμα, φέτος πήγε στο 5%».

Ένας ακόμη λόγος αύξησης του μαθητικού δυναμικού είναι η λειτουργία και τρίτου τομέα, της γεωπονίας, τροφίμων και περιβάλλοντος που είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Ο διευθυντής του σχολείου επισήμανε πως «καλύπτουμε όλο το Πήλιο και έχουμε μαθητές από Μούρεσι, Ξουρίχτι και πολλά χωριά του κεντρικού και νότιου Πηλίου. Συνολικά 40 και πλέον μαθητές προέρχονται από χωριά εκτός Αγριάς. Έχουμε μαθητές από διάφορες περιοχές οι οποίοι ξυπνούν από τα χαράματα για να βρίσκονται εδώ στις 8 το πρωί που ξεκινούν τα μαθήματα. Και είναι μια μεγάλη ταλαιπωρία για τους μαθητές, αφού πρέπει να διανύσουν μια απόσταση 1,5 ώρας για να είναι εδώ. Και βέβαια πρέπει να κάνουν ακόμη 1,5 ώρα για να επιστρέψουν σπίτι. Αλλά το κάνουν με πίστη και αποφασιστικότητα, αφού έχουν βάλει σκοπό να τελειώσουν το σχολείο, να πάρουν το πτυχίο της ειδικότητας που θα το αξιοποιήσουν για να επιβιώσουν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το