Τοπικά

Από 60% έως 75% οι πληρότητες σε Βόλο και Πήλιο ενόψει Πάσχα με ανοδική τάση

Για άλλη μια χρονιά ο Βόλος και το Πήλιο, λόγω της ομορφιάς τους και του συνδυασμού θάλασσας με βουνό θα προσελκύσει πολλούς τουρίστες. Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας κυμαίνονται από 60% έως 75%, με την τάση να δείχνει ότι θα αυξηθούν από τους τουρίστες της τελευταίας στιγμής.
Στο 75% βρίσκονται οι πληρότητες στα ξενοδοχεία του Βόλου, της Πορταριάς και της Μακρινίτσας, ενώ στο υπόλοιπο Πήλιο, Ανατολικό και Κεντρικό, οι πληρότητες ξεπερνούν το 60%.
Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Ζαφείρη, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, δεδομένου ότι το Πάσχα φέτος πέφτει πολύ νωρίς αναμένεται οι πληρότητες να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες.
«Σίγουρα έχει επηρεάσει το γεγονός ότι το φετινό Πάσχα είναι αρκετά νωρίς και υπάρχει ένας δισταγμός από αυτούς που θέλουν να εκδράμουν για τον καιρό. Όμως πιστεύουμε ότι από σήμερα κιόλας οι κρατήσεις θα αυξηθούν, αφού οι προβλέψεις κάνουν λόγο για καλό καιρό» σημείωσε ο κ. Γιώργος Ζαφείρης.
Όσον αφορά στις τιμές αυτές παραμένουν στα περσινά επίπεδα και κυμαίνονται από 60 έως 120 ευρώ τη βραδιά.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων τόνισε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα από την πρόσφατη κακοκαιρία και ό,τι προβλήματα υπήρχαν έχουν επιδιορθωθεί και η προσβασιμότητα στο Πήλιο είναι πλήρης και η κίνηση γίνεται χωρίς προβλήματα.

Αγιορείτικο τελετουργικό στη Σκιάθο
Σύμφωνα με το money-tourism.gr, εκτός από δημοφιλής τουριστικός προορισμός, η Σκιάθος αποτελεί ένα από τα λιγοστά και εκλεκτά μέρη στην Ελλάδα όπου σε όλη την ακολουθία της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης τηρείται το Αγιορείτικο τελετουργικό. Να υπενθυμίσουμε ότι Σκιάθος σημαίνει «σκιά του Άθους», δηλαδή του Αγίου Όρους.
Όσοι την επισκεφτούν για να γιορτάσουν το Πάσχα θα βιώσουν κάτι το ξεχωριστό, μακριά από κοσμικότητες και πυροτεχνήματα, με ολονύκτιες ακολουθίες πιστές στα ωράρια του Αγίου Όρους και με την επιτάφιο ακολουθία να τελείται τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το