Τοπικά

Από το 2015 και μετά θα εξεταστεί η μείωση τελών στο Δήμο Βόλου

IMG_20141105_132349

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Βόλου το σχέδιο προϋπολογισμού και η εισήγηση για τα ανταποδοτικά τέλη έτους 2015, τα οποία θα παραμείνουν «παγωμένα». Ο δήμαρχος Α. Μπέος δήλωσε ότι μετά το 2015, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο μείωσης των τελών.
Στη συζήτηση για το σχέδιο του προϋπολογισμού έτους 2015, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ καταψήφισαν την εισήγηση, τονίζοντας ότι ο προϋπολογισμός είναι εναρμονισμένος με τις επιταγές της Κυβέρνησης.
Θετικά, με εξαίρεση τα κονδύλια, που προγραμματίζονται να δοθούν σε ιδιωτικές εταιρείες για να αναλάβουν ρόλο υποστήριξης και προβολής του δήμου Βόλου, ψήφισε η παράταξη του Πάνου Σκοτινιώτη.
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ , καταψήφισαν και το «πάγωμα» των τελών, υποστηρίζοντας πως πρέπει να υπάρξει μείωση.
Ο κ. Νάνος δήλωσε πως η δημοτική αρχή, σε ότι αφορά τα τέλη, δεν προχώρησε στις δεσμεύσεις της για ειδικό τιμολόγιο σε ανέργους.
«Δεν θα με βγάλετε και τρελό. Εγώ δεσμεύτηκα για νέα τιμολογιακή πολιτική στη ΔΕΥΑΜΒ και για τίποτα άλλο», είπε ο κ. Μπέος, για να δηλώσει ο Α. Νάνος ότι ο δήμαρχος δεν άφησε εργαζόμενους και σωματεία να τοποθετηθούν στο δημοτικό συμβούλιο.
-Μπέος: «Ποια σωματεία…τα ΠΑΜΕ και τα έρχομαι…»
-Νάνος: «Δεν είναι ΠΑΜΕ, δεν έχουν ταμπέλες, ήταν εργαζόμενοι», απάντησε ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ
Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κατασχέσεις λογαριασμών στις τράπεζες των οφειλετών του δήμου. Διορία για ρυθμίσεις δόθηκε μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το