Ελλάδα

Απλή αναλογική και σπάσιμο περιφερειών στα σχέδια της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο

kour708_3

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στον Γιώργο Αυτιά, ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, αποκάλυψε τις προτάσεις που εξετάζει η πολιτική ηγεσία για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο.

Ανάμεσα σε αυτές είναι όπως ανέφερε ο υπουργός η θέσπιση της απλής αναλογικής, το σπάσιμο των περιφερειών και η κατάργηση του μπόνους, εκτός των περιπτώσεων που το πρώτο κόμμα λάβει μεταξύ 40 και 42%.

Ο κ. Κουρουμπλης τάχθηκε υπέρ του σπασίματος των περιφερειών ώστε καμία σε όλη τη χώρα να μην εκλέγει πάνω από 10 βουλευτές, αλλά και της διατήρησης του ορίου εισόδου στη Βουλή στο 3%, ενω για την απλή αναλογική είπε ότι πρόκειται για ένα σύστημα που η Αριστερά πάντα θεωρούσε ότι δίνει πραγματική έκφραση στις εκλογές.

Την ίδια ώρα δημοσιεύματα φέρουν την κυβέρνηση να εξετάζει παράλληλα και το ενδεχόμενο θέσπισης της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας κατευθείαν από τον λαό.

Ο κ. Κουρουμπλής προσπάθησε επίσης να σταματήσει τα σενάρια ανασχηματισμού που έχουν δει πρόσφατα το φως της δημοσιότητας λέγοντας πως ο ίδιος δεν έχει κάποια σχετική πληροφόρηση.

Πηγή www.iefimerida.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το