Οικονομία

Απαισιοδοξία Προβόπουλου για την ελληνική κρίση

provopoulos

Την απαισιοδοξία του για την ελληνική κρίση εξέφρασε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι «δεν φαίνεται ακόμη πολύ φως στην άκρη του τούνελ».

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου του οικονομολόγου Δημήτρη Ιωάννου, «Ανατέμνοντας την κρίση», ο κ. Προβόπουλος έκανε λόγο για «απουσία business plan», δηλαδή εθνικού σχεδιασμού.
Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι η χώρα εισέρχεται στον όγδοο χρόνο μιας κρίσης που θα μπορούσε να είχε διαρκέσει περίπου τρία χρόνια, με με 10-15 (σ.σ. έναντι σχεδόν 30%) μείωση του ΑΕΠ και γρήγορη ανάπτυξη που με τη σειρά της θα άμβλυνε αυτές τις απώλειες.
Ο πρώην διοικητής ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η ΤτΕ είχε προειδοποιήσει για «αυτό που ερχόταν» και είχε προτείνει ένα «δημοσιονομικό πρόγραμμα για τη μείωση των δίδυμων ελλειμμάτων».
Όπως τόνισε, σε περίπτωση που οι διαρθρωτικές αυτές μεταρρυθμίσεις είχαν εφαρμοστεί επαρκώς, τότε θα μετριάζονταν οι επιπτώσεις της ύφεσης.
Ο κ. Προβόπουλος εκτίμησε ότι, σε κάθε περίπτωση, μια χρεοκοπία -την οποία θα προκαλούσε η απουσία της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης- θα είχε ανυπολόγιστες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το