Τοπικά

Aπελπισμένοι γονείς στον Βόλο ζητούν από τον Εισαγγελέα να … νουθετήσει τα παιδιά τους

Μέχρι και στην εισαγγελέα Ανηλίκων απευθύνονται γονείς ζητώντας βοήθεια για τη νουθεσία των παιδιών τους, τα οποία δεν τους ακούνε, τους αντιμιλάνε ή ακόμα έχουν μπλέξει με κακές παρέες…
Το φαινόμενο το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει έξαρση και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόνο χθες καταγράφηκαν έξι περιπτώσεις γονέων που πέρασαν το κατώφλι της Εισαγγελίας Βόλου, ώστε να βρουν λύση στο πρόβλημά τους. Πρόκειται συνήθως για εφήβους γύρω στα 15 με 16 έτη, που όπως υποστηρίζουν οι κηδεμόνες τους, τους μιλάνε άσχημα, ή θεωρούν πως τα άτομα με τα οποία συναναστρέφονται τους οδηγούν σε χρήση ναρκωτικών ουσιών, αλλά και στη διάπραξη ποινικών αδικημάτων, όπως είναι οι κλοπές. Υπήρξε περίπτωση γονέα που απευθύνθηκε στην Εισαγγελία, ζητώντας να υπάρξει παρέμβαση στην κατεύθυνση της νουθεσίας, επειδή το ανήλικο παιδί επιδεικνύει ανυπακοή, μιλά σε υψηλό τόνο και επιχείρησε μάλιστα να χειροδικήσει. Αρχικά ζητούν τη βοήθεια της αστυνομίας, χωρίς, ωστόσο να είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί κάποια παρέμβαση από μέρους της, από τη στιγμή που δεν τελείται έκνομη πράξη, ή ο γονέας δεν καταθέσει μήνυση εις βάρος του παιδιού του.

Επίσης οι αρμοδιότητες της εισαγγελέα Ανηλίκων είναι περιορισμένες και μπορεί να επέμβει σε περιπτώσεις αφαίρεσης επιμέλειας του ανήλικου από τους γονείς ή τον γονέα που δεν έχουν την πρέπουσα συμπεριφορά ή αυτεπάγγελτα εάν ο ανήλικος διαπράξει κάποιο κακούργημα, σχηματίζοντας δικογραφία εναντίον του. Βέβαια γίνονται κάποιες καταγγελίες για χρήση ναρκωτικών ουσιών από τους ανήλικους, όμως και πάλι η εισαγγελική αρχή δεν μπορεί να δώσει λύση, αφού ο γονέας θα πρέπει να απευθυνθεί σε σχετικές δομές, όπως το ΚΕΘΕΑ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το