Τοπικά

Απέκτησαν επιχείρηση και βρήκαν εργασία απόφοιτοι του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου

Τις εργασιακές τους εμπειρίες παρουσίασαν εννέα απόφοιτοι του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου στη διάρκεια της χθεσινής ημερίδας με θέμα «Ανακάλυψε το Ταλέντο σου!», η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.
Οι απόφοιτοι που συμμετείχαν στη χθεσινή ημερίδα και έχουν ήδη δημιουργήσει τη δική τους επιχείρηση ή έχουν εργαστεί στο αντικείμενο που σπούδασαν στο ΙΙΕΚ είναι οι Δημ. Μπαρμπαγιάννης (φωτογραφία), Ευτυχία Μυρτάκη (τουριστικά), Βασ. Ζιώγας (μαγειρική), Απ. Γερονικολάου (αρτοποιία- ζαχαροπλαστική), Γ. Καραγκούνης (κόσμημα), Λέτα Ποδαροπούλου (κεραμική), Νίκ. Βαρσαμάς (γραφιστική), Μιχ. Παυλής (συντήρηση έργων τέχνης), Αφροδίτη Μηχαηλίδη (ένδυμα) και Μαρία Μητρούλα (κόσμημα), ενώ στη διάρκεια της ημερίδας κατέθεσαν τις εμπειρίες τους.

Από την πλευρά της η διευθύντρια του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου κ. Μαρία Βούλγαρη τόνισε πως «η εκδήλωση έχει στόχο να αναδείξει τη σημασία της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, λόγω και της μεγάλης ανεργίας που υπάρχει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Οι νέοι στρέφονται στο να καλλιεργήσουν ή να ανακαλύψουν και άλλα ταλέντα που έχουν, ώστε να επιλέξουν μια εργασία ή ένα επάγγελμα που δεν είναι πλέον κορεσμένο. Εμείς έχουμε 13 ειδικότητες στον τομέα των Εφαρμοσμένων Τεχνών, του Τουρισμού, της Πληροφορικής και της Οικονομίας. Από το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου έχουν αποφοιτήσει πάρα πολλοί δημότες αλλά και από άλλες περιοχές, οι οποίοι απέκτησαν τη δική τους επιχείρηση ή απορροφήθηκαν σε άλλες επιχειρήσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Και αυτό γιατί ως δημοτικό ΙΕΚ έχει ευελιξία να συνεργάζεται με επιχειρήσεις, να ανακαλύπτει τα εργασιακά τους κενά και έτσι να μπορεί να προσφέρει και εργασία στους απόφοιτους, αλλά και να εξυπηρετεί τις επιχειρήσεις εντός και εκτός νομού».

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου κ. Λέτα Αργυράκου επισήμανε ότι «στο πλαίσιο της εκδήλωσης σκεφτήκαμε ότι για να παρουσιάσουμε το έργο και τη δουλειά που γίνεται μέσα σε αυτόν το χώρο, οι καλύτεροι πρεσβευτές είναι οι απόφοιτοί μας. Αποφασίσαμε να επιλέξουμε ορισμένους, οι οποίοι έχουν δημιουργήσεις τις δικές του επιχειρήσεις στην πόλη του Βόλου και ζουν και εργάζονται μέσα από το επάγγελμα, που επέλεξαν να σπουδάσουν στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το