Τοπικά

Απαλλάχθηκε βολιώτης επιχειρηματίας για απάτη σε βάρος γνωστής ηθοποιού

 

«Λευκός καπνός» στην υπόθεση απάτης κατά της γνωστής ηθοποιού Άβας Γαλανοπούλου με κατηγορούμενο τον Βολιώτη επιχειρηματία πρώην σύντροφό της, καθώς χθες ο άνδρας απηλλάγη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, αφού οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμβιβασμό.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Θ» η πλευρά της ηθοποιού προχώρησε σε ανάκληση της έγκλησης που είχε υποβάλει κατά του Βολιώτη επιχειρηματία, με αποτέλεσμα το Δικαστήριο να τον απαλλάξει από την κατηγορία της απάτης.
Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση βρέθηκε στο πινάκιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων το καλοκαίρι του 2018, όταν ο άνδρας κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για το παραπάνω αδίκημα. Τότε του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τρία χρόνια. Η υπόθεση αφορούσε ποσό περίπου 750.000 ευρώ κατά τα λεγόμενα του δικηγόρου της κ. Γαλανοπούλου, το οποίο ο καταδικασθείς φέρεται να είχε αποσπάσει από την ηθοποιό, με το αιτιολογικό ότι θα επένδυε τα χρήματά προς όφελός της, ωστόσο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα πήρε και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.
Το Δικαστήριο στην ετυμηγορία του ανέφερε πως ο καταδικασθείς θα έπρεπε να επιστρέψει στην κ. Γαλανοπούλου το ποσό των 250.000 ευρώ. Η απόφαση του δικαστηρίου είχε ανασταλτικό χαρακτήρα.
Στην απολογία του ο Βολιώτης επιχειρηματίας είχε υποστηρίξει πως δεν την εξαπάτησε και πως της επέστρεψε από το 1 εκατομμύριο ευρώ τις 400.000 €, ενώ η κ. Γαλανοπούλου του έδωσε τα χρήματα στο πλαίσιο επιχειρηματικής διευκόλυνσης. Συνεχίζοντας είχε ισχυριστεί πως η εις βάρος του καταγγελία έγινε, γιατί η ηθοποιός πληγώθηκε από τον χωρισμό τους.
Μετά την απόφαση του Τριμελούς και βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο τόσο η κ. Γαλανοπούλου όσο και ο δικηγόρος της, προέβησαν σε δηλώσεις: «Πέρασα πολύ δύσκολα, έζησα έναν αληθινό εφιάλτη, αφέθηκα, αρνήθηκα προτάσεις για δουλειά, ένιωσα να γίνομαι κομμάτια… Ναι, είμαι χαρούμενη κι ευτυχισμένη για την έκβαση της υπόθεσης αυτής που με βασάνισε τόσο καιρό. Μπορεί να εξαπατήθηκα και να πέρασα πάρα πολύ δύσκολα όλον αυτόν τον καιρό, αλλά ποτέ δεν θέλησα να εκδικηθώ! Ήθελα απλώς να αποδειχτεί η απάτη του και να μπορέσω να πάρω πίσω τα χρήματά μου που έβγαλα με εργασία χρόνων στο θέατρο και στην τηλεόραση.
Εξαπατήθηκα, έδωσα 650.000 ευρώ με τη διαβεβαίωσή του πως θα προβεί σε επενδύσεις και στη διαδρομή ανακάλυψα την απάτη του. Ήταν ένα πολύ δυνατό χαστούκι αυτό, που με τάραξε. Δεν έπαθα νευρική ανορεξία όπως γράφτηκε και ειπώθηκε, αλλά πρέπει να σου αποκαλύψω ότι έπαθα τέτοια κατάθλιψη από την απώλεια των μόνων χρημάτων που είχα, που αρνιόμουν προτάσεις για θέατρο και για τηλεόραση. Μέχρι να βάλω τέλος στη ζωή μου σκέφτηκα, αλλά κρατήθηκα όρθια και δυνατή από την αγάπη της οικογένειάς μου και των φίλων μου. Έζησα έναν εφιάλτη» είχε αναφέρει η Άβα Γαλανοπούλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το