Ελλάδα

Απαγορεύονται οι μετακινήσεις φοιτητών – Κανονικά η λειτουργία στις φοιτητικές εστίες

Nέες διευκρινιστικές οδηγίες όσον αφορά στα πανεπιστήμια και τους φοιτητές έδωσε το υπουργείο Παιδείας, ξεκαθαρίζοντας ότι έως τις 30 Νοεμβρίου αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές διαδικασίες συμπεριλαμβανομένης και της πρακτικής άσκησης. Τα ίδια ισχύουν για τις βιβλιοθήκες, τις αίθουσες κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών και των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Απαγορεύονται επίσης οι ημερίδες και όλες οι εκδηλώσεις εντός των ιδρυμάτων. Κατόπιν αυτών το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι εφόσον η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται αποκλειστικά με τηλεκπαίδευση δεν υπάρχει ανάγκη μετακίνησης των φοιτητών, των μεταπτυχιακών και των υποψηφίων διδακτόρων για τις ανάγκες των σπουδών τους.

Να μετακινηθούν θα μπορούν μόνο οι φοιτητές που εργάζονται ή έχουν συμβάσεις σε έργα και προγράμματα των ΑΕΙ. Οι φοιτητικές εστίες θα λειτουργούν κανονικά, ενώ τα εστιατόρια συνεχίζουν να παρέχουν σε πακέτο φαγητά . Επίσης, η διεξαγωγή εξετάσεων με φυσική παρουσία εντός των ΑΕΙ αναστέλλεται για όλο το χρονικό διάστημα που ισχύουν τα έκτακτα μέτρα. Οσον αφορά στα συγγράμματά τους οι φοιτητές θα τα παραλάβουν στα σπίτια τους από εταιρείες ταχυμεταφορών.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το