Κόσμος

Απαγορεύθηκε η ταινία «Εξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες» στην Αίγυπτο

tainia

Ακόμη μια ταινία δημιούργησε σάλο. Μετά το περιβόητο «The interview», ήρθε η σειρά της ταινίας «Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες» να δεχθεί τα… πυρά.

Πιο συγκεκριμένα, η Αίγυπτος απαγόρευσε την κινηματογραφική προβολή του χολιγουντιανού βιβλικού έπους όπως ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή ένας εκπρόσωπος του στούντιο παραγωγής ταινιών «20 Century Fox». Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε εξηγήσει το λόγο της απαγόρευσης, αλλά είναι γνωστό ότι οι κινηματογραφικές παραγωγές που απεικονίζουν βιβλικές μορφές έχουν απαγορευθεί σε αυτή την μουσουλμανική χώρα. Το Μαρόκο έχει επίσης απαγορεύσει την ταινία, η οποία έχει μέχρι στιγμής αποφέρει στα ταμεία 107 εκατομμύρια δολάρια στις μόλις δύο εβδομάδες της παγκόσμιας προβολής της.

Νωρίτερα φέτος και σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής απαγορεύτηκε η προβολή του επίσης βιβλικού έπους της εταιρείας παραγωγής «Paramount Pictures» με τίτλο «Νώε» εξ αιτίας της απεικόνισης του προφήτη, η οποία απαγορεύεται στο Ισλάμ. Η ταινία, «Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες» σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ και με πρωταγωνιστή τον Κρίστιαν Μπέιλ, δραματοποιεί την βιβλική έξοδο του Μωυσή που οδήγησε τους Εβραίους μακριά από την Αίγυπτο. Η παραγωγή της ταινίας με εκτιμώμενο προϋπολογισμό ύψους 140 εκατομμυρίων δολαρίων έχει δεχτεί αυστηρή κριτική για την παρουσία κυρίως λευκών στους πρωταγωνιστικούς ρόλους αλλά και για ορισμένους ιστορικούς αναχρονισμούς.

πηγή www.iefimerida.gr
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το