Τοπικά

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τους 240 ανεμβολίαστους γιατρούς και εργαζόμενους στο Νοσοκομείο του Βόλου 

Στους 240 ανέρχονται οι εργαζόμενοι και οι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί και για τους οποίους μετρά αντίστροφα πλέον ο χρόνος, καθώς μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση, διαφορετικά θα βγουν σε αναστολή εργασίας για τρεις μήνες χωρίς καμία αποδοχή.
Χθες στο Νοσοκομείο Βόλου πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των εργαζομένων, όπου εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις στο θέμα αυτό.
Πανελλαδικά υπάρχουν σύλλογοι εργαζομένων, όπου κινούνται μέσω της δικαστικής οδού κατά της πολιτείας. Σε τοπικό επίπεδο ο σύλλογος εργαζομένων βρίσκεται σε επικοινωνία με δικηγορικό γραφείο.

Το σημαντικό είναι πως από την 1η Σεπτεμβρίου, όσοι δεν έχουν κάνει καμία δόση του εμβολίου, κινδυνεύουν να βγουν εκτός εργασίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου μέχρι και χθες, όσοι δεν είχαν εμβολιαστεί, ανέρχονταν στους 240 περίπου σε σύνολο 1000 εργαζομένων και γιατρών όλο των εργασιακών κατηγοριών. Από αυτούς 20 είναι γιατροί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, όπου, όμως περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι με συμβάσεις, αυτοί που δουλεύουν σε εργολάβους, αλλά και οι αποκλειστικές νοσηλεύτριες.

Επίσης στους 240 περιλαμβάνονται και, όσοι νόσησαν με κορωνοϊό και βρίσκονται στο τέλος του εξαμήνου, οπότε θα μπορούν να κάνουν εμβόλιο.
Από τη διοίκηση επισημάνθηκε πως με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα, ήδη υπάρχει μια κινητικότητα για εμβολιασμό. Τις τελευταίες ημέρες εμβολιάστηκαν δέκα άτομα, ενώ άλλοι κλείνουν ραντεβού για μετά τον Δεκαπενταύγουστο, ώστε να κάνουν την πρώτη δόση.
Όσοι έχουν προβλήματα υγείας και δεν μπορούν γι’ αυτό τον λόγο να εμβολιαστούν, θα πρέπει να αποστείλουν τα δικαιολογητικά τους σε μια τριμελή επιτροπή με γιατρούς από τη Λάρισα για να τα ελέγξει και να αποφανθεί, αν μπορούν να μην εμβολιαστούν.

Από την 1η Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι για να εργάζονται στο Νοσοκομείο θα πρέπει να έχουν είτε το πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε να έχουν πραγματοποιήσει την πρώτη δόση του εμβολίου. Αν δεν έχουν κάνει τίποτα από τα δύο, θα βγαίνουν σε αναστολή σύμβασης για τρεις μήνες και μπορεί μετά για ακόμη ένα τρίμηνο. Την περίοδο της αναστολής σύμβασης δεν θα έχουν καμία αποδοχή από το κράτος.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων Νοσοκομείου Βόλου κ. Κώστας Μηνδρινός μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» ανέφερε πως «είμαστε υπέρ του εμβολιασμού. Όμως διαφωνούμε με αυτό που προωθεί η κυβέρνηση. Είμαστε σύλλογος όλων των εργαζομένων, και όχι των εμβολιασμένων ή των μη εμβολιασμένων, και σίγουρα δεν θέλουμε να γίνουμε σύλλογος των απολυμένων. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εργαζομένων ήρθαν στον Βόλο εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ και ενημέρωσαν για τις εξελίξεις αλλά και τις ενέργειες που μπορεί να γίνουν. Το ενδιαφέρον των συναδέλφων για το όλο θέμα είναι πολύ μεγάλο».

Εκτιμάται πως σε πανελλαδικό επίπεδο, μέχρι και προχθές είχε εμβολιαστεί το 88% των γιατρών στο ΕΣΥ, το 74% του νοσηλευτικού προσωπικού και το 72% του λοιπού προσωπικού των εργαζομένων.
Επίσης οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί υπολογίζονται σε 10.000 άτομα.
Σήμερα στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο Βόλου ενημερωτική εκδήλωση για τους μη εμβολιασμένους από γιατρούς του νοσηλευτικού ιδρύματος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το