Αθλητισμός

Αντιμέτωπος με τη Βίρτους στην Μπολόνια ο Ολυμπιακός

Μια γεμάτη εβδομάδα σε επίπεδο Ευρωλίγκας έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Βίρτους Μπολόνια και Βιλερμπάν, στην τέταρτη «διαβολοβδομάδα». Κατά την αποχώρηση της ομάδας από το «Ελ. Βενιζέλος» για τη σημερινή «μάχη» στην Ιταλία (21:30 Novasports Prime), ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αναφέρθηκε στα «πρέπει» που έχει το ματς, αλλά και στην αντίδραση που καλείται να βγάλει η ομάδα μετά την ήττα από τη Βαλένθια. Μεταξύ άλλων δήλωσε:
Για το «πρέπει» που υπάρχει στους αγώνες: «Νομίζω ότι το «πρέπει» είναι συνυφασμένο με τις ομάδες που έχουν απαιτήσεις και από τον Ολυμπιακό ιδιαίτερα. Εννοείται ότι υπάρχει «πρέπει», αλλά σε κάθε παιχνίδι. Και με τη Βαλένθια υπήρχε «πρέπει» και η ομάδα μας έκανε μία εμφάνιση πολύ κατώτερη των απαιτήσεων που έχουμε οι ίδιοι από τους εαυτούς μας. Κατώτερη των προσδοκιών του κόσμου και φυσικά το πληρώσαμε γιατί σε κάθε τομέα του παιχνιδιού ήμασταν πολύ χειρότεροι από αυτό που έπρεπε να είμαστε. Πάντα λειτουργεί όμως αυτό σαν αφύπνιση, τουλάχιστον στις σοβαρές ομάδες, εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε σοβαροί ομάδα. Πρέπει να δείξουμε μία αντίδραση στο πως προσεγγίζουμε τα παιχνίδια και σε τέτοιου είδους θέματα που είναι πολύ σημαντικά.
Για τη Βρίτους Μπολόνια: «Η Μπολόνια είναι 3η αυτή τη στιγμή, όχι βάσει προγράμματος, δηλαδή επειδή είχε ένα ευνοϊκό πρόγραμμα, αλλά επειδή το αξίζει. Είναι μία ομάδα που αποτυπώνεται στη βαθμολογική της θέση η ποιότητά της και ο τρόπος που παίζει. Θυμίζω ότι είναι η ομάδα η οποία ίσως και πιο γεμάτη πέρσι ήταν προς το τέλος της βαθμολογίας και η ίδια ομάδα φέτος με άλλο κίνητρο από τους παίκτες, με άλλη σύμπνοια, με άλλο τρόπο παιχνιδιού ίσως, έχουν φτάσει στο σημείο να είναι πολύ δίκαια στην κορυφή.

Η έδρα τους είναι δύσκολη και πέρσι κερδίσαμε πολύ δύσκολα εκεί. Είναι μία ομάδα που ο Μίκι λείπει αυτή τη στιγμή, αλλά δεν ξέρεις ποιος από τους Ντάνστον και Σενγκέλια είναι «5», ποιος είναι «4», εναλλάσσονται. Γενικά όμως έχουν μία ροή στον τρόπο που επιτίθεται που έχει μεγάλη ταχύτητα, παίζουν όλοι μαζί. Υπάρχει βέβαια και μεγάλη ποιότητα. Υπάρχουν και παίκτες όπως ο Κορντινιέ που έχουν αναβαθμίσει φοβερά το παιχνίδι τους από πέρσι. Γενικά είναι μία ομάδα που παίζει πολύ καλά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το