Ελλάδα

Αντιμέτωπη με κακοποιό που προσπάθησε να τη βάλει στο ασανσέρ ήρθε η Φωτεινή Πιπιλή 

Μια απίστευτη περιπέτεια είχε η βουλευτής της Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με έναν κακοποιό ενώ έμπαινε στην πολυκατοικία της. Ενώ ήταν φορτωμένη με ψώνια, εμφανίστηκε δίπλα της ένας κύριος, που όπως περιγράφει η ίδια «ήταν ψηλός, ωραίος και καλοντυμένος. Ένας πεντακάθαρος νεαρός που μου ζήτησε να μπω στο ασανσέρ».
«Ήρθα να φτιάξω τον ιμάντα» της είπε. «Μπείτε μαζί μου μέσα να ανεβούμε επάνω να δω τη βλάβη. Πείτε μου σε ποιον όροφο μένετε να σας πάω» δηλώνει για την περιπέτεια στο σπίτι της. Η βουλευτής δεν έχασε την ψυχραιμία της και αντιμετώπισε την κατάσταση με εξυπνάδα.
Σε ανάρτησή της στο Facebook περιγράφει τι ακριβώς συνέβη, όταν ο νεαρός που δεν έμοιαζε καθόλου με «κακοποιό» επέμενε να μπουν μαζί στο ασανσέρ: «Εντάξει τώρα, λέω μέσα μου ή θα σε αρπάξει ή παίξε το χαζή και κέρδισε χρόνο».

Οι διάλογοι με τον κακοποιό και πώς γλίτωσε
Διαβάστε τι έγραψε η Φωτεινή Πιπιλή στην ανάρτησή της στο Facebook:

«Α, όλα κι όλα. Με παραδέχομαι.
Αληθινή, φρέσκια «περιπέτεια» με υπότιτλο,πως μπορείς να τρελάνεις τον επίδοξο ληστή. Τέλειωσε νωρίς η συνεδρίαση της Επιτροπής στη Βουλή, Παρασκευή, δροσερό πρωινό και αποφασίζω να το παίξω χαλαρή νοικοκυρά. Στη γύρα λοιπόν, γύρω από το κέντρο, και ολίγον σούπερ μάρκετ και κάτι από καλλυντικά, και ψάξιμο για κάτι κλωστές και φερμουάρ και λίγο από μανάβη, εστιατόριο της γειτονιάς για μεσημεριανό αγοραστό μην κάθομαι να μαγειρεύω και ψωμί, κάπου δυο ώρες σουλάτσο, φυσικά με τα γνωστό στιλ και τα μπιζού μου. Κανονική Φωτεινή.

Φτάνω στην είσοδο της πολυκατοικίας μου, φορτωμένη πια, γύρω στη μία το μεσημέρι.Τσαντίζομαι που πρέπει να ξεφορτωθώ τα τσαντικά στα εξωτερικά σκαλιά να βγάλω τα κλειδιά, αλλά τυχερή, βλέπω γείτονα στην είσοδο να ψάχνει την αλληλογραφία και μου ανοίγει. Προχωρώ προς το ασανσέρ και βλέπω, αίφνης, δίπλα μου, έναν λαμπρό, πανύψηλο, ωραίο, γυμνασμένο νέο που μιλάει με επαγγελματικό ύφος απ’ τα μπλε ακουστικά του κινητού του, ενώ κρατάει στο δεξί χέρι χαρτιά γαλάζια, κάτι σαν αντίγραφα φορτωτικής. Με ρωτάει αν πάω ψηλά, σε όροφο.

Μου κάνει κλικ από τα φορτωμένα με τατουάζ χέρια του και επειδή το ‘χω, χρόνια, να μην μπαίνω ποτέ με άγνωστο σε ασανσέρ, μπα του λέω περιμένω έναν φίλο.
Κι εδώ αρχίζει το παιχνίδι κινδύνου που αν δεν το πιάσεις απ την αρχή ,το χάνεις με άσχημο τρόπο. Αρχίζει να επιμένει πως πρέπει να πάμε μαζί πάνω -με ρώτησε φυσικά σε ποιόν όροφο μένω, χωρίς να πάρει απάντηση, γιατί είναι ο τεχνικός του ασανσέρ και τον ειδοποίησαν πως έχει πρόβλημα ο ιμάντας και πως αν δεν πάω τώρα που ανεβαίνει αυτός, δεν θα μπορώ να χρησιμοποιήσω ασανσέρ για όλη τη μέρα και πως είναι η τελευταία ευκαιρία, διαφορετικά κλπ -κλπ. Με ζάλισε απ το emergency.

Ντάξει τώρα, λέω μέσα μου ή θα σε αρπάξει τώρα η παίξτο χαζή και κέρδισε χρόνο. Έκανα το δεύτερο ,όπου άρχισα συζήτηση για τον ασανσεριτζή που δεν κάνει καλή συντήρηση και πως θα κάνω παράπονα στον θυρωρό και να τώρα θα τον πάρω και βγάζω το κινητό και δήθεν μιλάω στον θυρωρό, οπότε είδε και απόειδε ότι δεν τσιμπάω να μπω μαζί του στο ασανσέρ – γιατί στην είσοδο δεν τον έπαιρνε να με αρπάξει μιας και υπήρχε στα γραφεία κόσμος – οπότε μου λέει, θεωρώντας ότι μιλάει σε ηλίθια θείτσα, καλά πάω να φέρω τα εργαλεία και σε δυο λεπτά θα επιστρέψω. Ευγενής δεν λέω…

Φυσικά ειδοποίησα την ασφάλεια, έκανα ακριβή περιγραφή, μου τόνισαν πως φέρθηκα έξυπνα και δεν μπήκα μαζί του γιατί θα μπουκάριζε στο σπίτι μου, ή θα με λήστευε μέσα στο ασανσέρ όπως συχνά συμβαίνει και μου είπαν επίσης πως επειδή το κόλπο με τους ελεγκτές της ΔΕΗ «πάλιωσε» κι ο κόσμος τσιμπάει λιγότερο τώρα το παίζουν ασανσεριτζήδες τεχνικοί . Ηθικό δίδαγμα. Εκτός από κάμερες ασφαλείας, υπάρχουν και οι κάμερες κινητού που καταγράφουν τα πάντα, ειδικά όταν παριστάνεις την ηλίθια και, δήθεν, ψάχνεις να βρεις τον επιπόλαιο ασανσεριτζή που δεν φροντίζει καλά το σύστημα.

Ελπίζω να περάσατε καλά όσοι αντέξατε το μακρυνάρι.»

Α,όλα κι όλα.Με παραδέχομαι.Αληθινή,φρέσκια "περιπέτεια" με υπότιτλο,πως μπορείς να τρελάνεις τον επίδοξο…

Publiée par Fotini Pipili sur Vendredi 6 septembre 2019

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το