Τοπικά

Αντιδρούν στον αποκλεισμό εκπροσώπων των γιατρών και εργαζομένων από το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Βόλου

Τον αποκλεισμό εκπροσώπου των ιατρών και εκπροσώπου των εργαζομένων από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας.  Σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για μεροληπτική παρέμβαση του του Υπουργείου Υγείας, για ακραίες μεθοδεύσεις και τονίζει ότι θα συνεχίσει να εκλέγει αντιπροσώπους της όπως ορίζει ο νόμος.
Η ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών:

“Διαμαρτυρόμαστε απερίφραστα για την μεροληπτική και αντιδημοκρατική παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας με σκοπό τον αποκλεισμό του εκπροσώπου των ιατρών, καθώς και του εκπροσώπου των εργαζομένων από τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. Έχουμε όλοι αντιληφθεί ότι η σοβαρή στάση μας απέναντι στα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας ενοχλεί. Δεν θα περίμενε βέβαια κανείς τόσο ακραίες μεθοδεύσεις. Τέτοιες τακτικές είναι άνευ προηγουμένου. Τα όρια της δημοκρατίας περιορίζονται; το δικαίωμα των εργαζομένων να εκλέγουν τους εκπροσώπους τους όταν το ορίζει ο νόμος αμφισβητείται; Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καυτηριάζονται χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι νόμοι δεν ισχύουν για όλους κύριε υπουργέ; Εμείς θα συνεχίσουμε να εκλέγουμε τους εκπροσώπους μας όταν και όπως το ορίζει ο νόμος και όχι σύμφωνα με τις επιβαλλόμενες αποφάσεις οποιουδήποτε.

Σας παραθέτουμε ονομαστικά τα έγγραφα που περιγράφουν την παραπάνω εκτράχυνση του υπουργείου, καθώς και τα ισχύοντα:

Ορισμός μελών Διοικητικού Νοσοκομείου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου: ΦΕΚ 24 Αυγούστου 2018. Αρ. φύλλου 479. Τεύχος ΥΟΔΔ 497/24.08.2018 Εδώ ορίζονται, ο αιρετός εκπρόσωπος των ιατρών και των αιρετός εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Ορισμός μελών Διοικητικού Νοσοκομείου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου: ΦΕΚ 12 Μαρτίου 2020. Αρ. φύλλου 168. Τεύχος ΥΟΔΔ 168/12.03.2020. Εδώ ο υπουργός ορίζει το ΔΣ χωρίς τον εκπρόσωπο των ιατρών (ο εκπρόσωπος μας δεν έχει παραιτηθεί και άρα η θητεία του ισχύει για δύο χρόνια, άρα μέχρι τις 23/8/2020).

Στις 13/03/2020 Ο υπουργός με έγγραφο προς το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου ζητάει την έναρξη της διαδικασίας ανάδειξης των αιρετών εκπροσώπων του ιατρικού και του λοιπού προσωπικού του νοσοκομείου ;;;;

Με υπουργική απόφαση από 27 Μαρτίου 2007, προβλέπεται ότι τον τελευταίο μήνα της διετούς θητείας κάθε Διοικητικού Συμβουλίου, διεξάγεται μυστική ψηφοφορία για την εκλογή εκπροσώπου των ιατρών και του λοιπού προσωπικού. ΦΕΚ 27 Μαρτίου 2007. Αρ Φύλλου 421, άρθρο 2, σελ 8946

Στις 20 Μαρτίου 2020, ο κύριος Κικίλιας με πράξη νομοθετικού περιεχομένου ορίζει την παράταση της θητείας των συλλογικών οργάνων, των οποίων η θητεία έληξε. ΦΕΚ 20 Μαρτίου 2020. Αρ Φύλλου 68, σελ 1143

Φαίνεται πως θέλετε παράταση για τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων στα νοσοκομεία, αλλά όχι και για το Βόλο…, είπαμε…!!!”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το