Τοπικά

Αντιδράσεις για το κέντρο υποδοχής μεταναστών στον Αλμυρό

Αντιδράσεις προκαλεί από χθες τη νύχτα η πληροφορία, ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης, που θα επισκεφθεί σήμερα τη Λάρισα, θα ανακοινώσει τη δημιουργία κέντρου υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στον Αλμυρό.
Την πληροφορία μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Star, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, σύμφωνα με την οποία, στην πόλη του Αλμυρού πρόκειται να δημιουργηθεί κέντρο για τη διαμονή προσφύγων και μεταναστών, ενώ ως χώρος αναφέρθηκε το κτίριο παλιού σούπερ μάρκετ, ίσως αυτό της Ένωσης.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με επτά δημάρχους της Θεσσαλίας, με στόχο να τους ενημερώσει για το θέμα.
Η σύσκεψη θα λάβει χώρα στις 12 το μεσημέρι, στο Μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας. Συνυπολογίζοντας πάντως την έντονη παραφιλολογία που κυριάρχησε στην επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες με σενάρια για νέο προσφυγικό καταυλισμό στο Κυψελοχώρι του Δήμου Τεμπών ή δραστική επέκταση του υφιστάμενου στο Κουτσόχερο, αλλά και την ισχυρή πίεση που ασκείται στη χώρα μας με την αύξηση των προσφυγικών ροών, η αυριανή επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη μάλλον κομίζει και σημαντικές εξελίξεις…
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε μέχρι το τέλος Νοεμβρίου να επιτευχθεί η μετακίνηση μεγάλου αριθμού Πολιτών τρίτων Χωρών (Π.τ.Χ.) αιτούντων άσυλο από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών του Αιγαίου προς χώρους υποδοχής με αναλογική διασπορά σε όλες τις περιφέρειες της ενδοχώρας.
Στο πλαίσιο υλοποίησης αυτού του σχεδίου, τις αμέσως επόμενες ημέρες και μέχρι τη Δευτέρα, προγραμματίζεται να γίνει μετακίνηση 1.000 περίπου Π.τ.Χ από τα νησιά του Αιγαίου. Ιδιαίτερη προτεραιότητα θα δοθεί στο νησί της Σάμου. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του μήνα θα μετακινηθούν τουλάχιστον άλλοι 2.000 Π.τ.Χ. προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το