Κατηγορίες: Τοπικά

Ανθρώπινη αλυσίδα κατά του ρατσισμού από μαθητές και καθηγητές σχολείων του Βόλου (photos)

Μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα δημιούργησαν σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί γύρω από το σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, στο πλαίσιο μιας ξεχωριστής εκδήλωσης κατά του ρατσισμού. Περισσότεροι από 800 μαθητές και 150 καθηγητές πιάστηκαν χέρι-χέρι στέλνοντας το μήνυμα ότι τα σχολεία έχουν ήδη οργανώσει την άμυνά τους ενάντια σε κάθε διάκριση, ενάντια στη βιαιότητα, ενάντια σε ότι χωρίζει τους ανθρώπους. Τα παιδιά είχαν κρεμάσει μπροστά τους γράμματα που συνέθεταν αντιρατσιστικά μηνύματα ενώ σε περισσότερα από 60 παιδιά είχε γίνει σχετικό face painting από 11 σπουδάστριες του Ε.Κ. του ΟΑΕΔ.

Όπως ανέφερε η συντονίστρια της σημερινής εκδήλωσης για το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Κατερίνα Κολοκοτρώνη, ήταν μια κοινή εκδήλωση κατά του ρατσισμού από τα σχολεία που συστεγάζονται στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, δηλαδή το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, το 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, το 1ο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου.

Μαθητές και καθηγητές φώναξαν συνθήματα και πραγματοποίησαν βιωματικές δράσεις. Αναρτήθηκαν πανό με συνθήματα, ενώ έγινε και face painting σε μαθητές με συνθήματα υπέρ της ισότητας και του σεβασμού της διαφορετικότητας, κατά της βίας και του ρατσισμού.

Στην εκδήλωση μίλησαν εκπαιδευτικοί ενώ όλοι προσευχήθηκαν στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη που έφυγε από τη ζωή πρόσφατα.

Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης ήταν η δημιουργία της ανθρώπινης αλυσίδας γύρω από το συγκρότημα, στο οποίο συστεγάζονται τα σχολεία.

Η οργάνωση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τους εκπαιδευτικούς, Χαριτίνη Χαντζή, Κατερίνα Κολοκοτρώνη, Μαργαρίτα Παπαϊωάννου, Θεολογίδου Παναγιώτα και Μιχάλη Μύρικνα. Το face painting πραγματοποιήθηκε από εκπαιδευτικούς και σπουδαστές του τμήματος αισθητικής της ΣΕΚ ΟΑΕΔ υπό την επίβλεψη της εκπαιδευτικού Άννας Λαζαρίδου. Την οπτικοακουστική κάλυψη της εκδήλωσης επιμελήθηκαν οι μαθητές του Τομέα Ηλεκτρονικής του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών Αντώνη Ανδριανίδη και Κώστα Αμυγδαλίτση.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τροχαίο στη Λαρίσης – photos

Τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το βράδυ στη Λαρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε άνδρας…

24 Νοεμβρίου 2023

Ισραήλ: Με λούτρινα και παιχνίδια περιμένουν στα νοσοκομεία τα παιδάκια που κρατούνταν όμηροι και απελευθερώθηκαν

Συγκινητικές εικόνες εκτυλίσσονται σήμερα στο Ισραήλ, όπου επιστρέφουν οι 13 όμηροι που κρατούσε η Χαμάς. Ανάμεσά τους βρίσκονται…

24 Νοεμβρίου 2023

Παιδική πορνογραφία: Στα χέρια της αστυνομίας 25χρονος – Πώς διεθνής έρευνα «ξεσκέπασε» τη δράση του

Μία ακόμα υπόθεση φρίκης, παιδικής πορνογραφίας έρχεται να συγκλονίσει τη χώρα μας, καθώς στις «δαγκάνες»…

24 Νοεμβρίου 2023

Προαστιακός ξεκίνησε για το Αεροδρόμιο αλλά βρέθηκε στα Λιόσια – Νέα ιστορία ελληνικής παράνοιας

Απίστευτο αλαλούμ και μπέρδεμα που σίγουρα δεν συνάδει με τις υποδομές και τις μεταφορές μίας…

24 Νοεμβρίου 2023

Σωματίδιο εξαιρετικά υψηλής ενέργειας πέφτει στη Γη από το… πουθενά

Οι αστρονόμοι εντόπισαν ένα σπάνιο και εξαιρετικά υψηλής ενέργειας σωματίδιο που πέφτει στη Γη, το…

24 Νοεμβρίου 2023

Ελένη Τοπαλούδη: Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της κατέθεσαν συγγενείς της – Ζητούν 980.000 ευρώ

Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της Έλενης Τοπαλούδη κατέθεσε η οικογένεια της αδικοχαμένης φοιτήτριας που…

24 Νοεμβρίου 2023