Τοπικά

Ανθρώπινη αλυσίδα κατά του ρατσισμού από μαθητές και καθηγητές σχολείων του Βόλου (photos)

IMG_9161

Μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα δημιούργησαν σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί γύρω από το σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, στο πλαίσιο μιας ξεχωριστής εκδήλωσης κατά του ρατσισμού. Περισσότεροι από 800 μαθητές και 150 καθηγητές πιάστηκαν χέρι-χέρι στέλνοντας το μήνυμα ότι τα σχολεία έχουν ήδη οργανώσει την άμυνά τους ενάντια σε κάθε διάκριση, ενάντια στη βιαιότητα, ενάντια σε ότι χωρίζει τους ανθρώπους. Τα παιδιά είχαν κρεμάσει μπροστά τους γράμματα που συνέθεταν αντιρατσιστικά μηνύματα ενώ σε περισσότερα από 60 παιδιά είχε γίνει σχετικό face painting από 11 σπουδάστριες του Ε.Κ. του ΟΑΕΔ.

IMG_9151_1

Όπως ανέφερε η συντονίστρια της σημερινής εκδήλωσης για το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Κατερίνα Κολοκοτρώνη, ήταν μια κοινή εκδήλωση κατά του ρατσισμού από τα σχολεία που συστεγάζονται στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, δηλαδή το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, το 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, το 1ο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου.

IMG_9149

Μαθητές και καθηγητές φώναξαν συνθήματα και πραγματοποίησαν βιωματικές δράσεις. Αναρτήθηκαν πανό με συνθήματα, ενώ έγινε και face painting σε μαθητές με συνθήματα υπέρ της ισότητας και του σεβασμού της διαφορετικότητας, κατά της βίας και του ρατσισμού.

IMG_9152

Στην εκδήλωση μίλησαν εκπαιδευτικοί ενώ όλοι προσευχήθηκαν στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη που έφυγε από τη ζωή πρόσφατα.

Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης ήταν η δημιουργία της ανθρώπινης αλυσίδας γύρω από το συγκρότημα, στο οποίο συστεγάζονται τα σχολεία.

IMG_9146

Η οργάνωση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τους εκπαιδευτικούς, Χαριτίνη Χαντζή, Κατερίνα Κολοκοτρώνη, Μαργαρίτα Παπαϊωάννου, Θεολογίδου Παναγιώτα και Μιχάλη Μύρικνα. Το face painting πραγματοποιήθηκε από εκπαιδευτικούς και σπουδαστές του τμήματος αισθητικής της ΣΕΚ ΟΑΕΔ υπό την επίβλεψη της εκπαιδευτικού Άννας Λαζαρίδου. Την οπτικοακουστική κάλυψη της εκδήλωσης επιμελήθηκαν οι μαθητές του Τομέα Ηλεκτρονικής του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών Αντώνη Ανδριανίδη και Κώστα Αμυγδαλίτση.

IMG_9162_1

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το