Πολιτισμός

Ανταλλαγή εκθέσεων ανάμεσα σε Γερμανία και Ελλάδα

xidakis

Σε συνέχεια της Συμφωνίας Πολιτιστικής Συνεργασίας   που υπεγράφη το 2013 με το Κρατικό Μουσείο της Βάδης, μετά τον επαναπατρισμό στην Ελλάδα δύο κυκλαδικών αρχαιοτήτων από το γερμανικό μουσείο,  ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκος Ξυδάκης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Επιστημών, Έρευνας και Καλών Τεχνών του Κρατιδίου της Βάδης – Βυτεμβέργης κ. Γιούργκεν Βάλτερ. Η συνάντηση έγινε την Παρασκευή, 27 Μαρτίο.

Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν την περαιτέρω εδραίωση των πολιτιστικών σχέσεων των δύο μερών δρομολογώντας τόσο τη διοργάνωση ενός επιστημονικού συνεδρίου και μιας έκθεσης στη Βάδη-Βυτεμβέργη, με θέμα τη Μυκηναϊκή Ελλάδα, όσο και την ανταλλαγή εκθέσεων. Στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκε η διοργάνωση έκθεσης στην Ελλάδα με αντιπροσωπευτικά αντικείμενα της μοναδικής συλλογής Art Nouveau που διαθέτει το Κρατικό Μουσείο της Βάδης και η αποστολή ελληνικών πολιτιστικών αγαθών σε έκθεση στην Καρλσρούη.

Ο κ. Γιούργκεν Βάλτερ απηύθυνε επίσης επίσημη πρόσκληση στον κ. Νίκο Ξυδάκη να επισκεφθεί το κράτος της Βάδης – Βυτεμβέργης, η οποία έγινε αποδεκτή. Στη συνάντηση παρευρέθησαν η Αναπληρώτρια Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Μαρία Ανδρεαδάκη –Βλαζάκη, ο Διευθυντής του Κρατικού Μουσείου Βάδης στην Καρλσρούη, Καθ. Eckart Köhne και η Eπιμελήτρια Αρχαιοτήτων του Μουσείου κ. Katharina Horst.

πηγή www.tovima.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το